MAE: 25 de autoturisme înmatriculate în România au părăsit insula Samothraki, după ce au rămas blocate câteva zile

sursa foto: Google
sursa foto: Google

25 de autovehicule înmatriculate în România au părăsit vineri, cu feribotul, insula Samothraki, acolo unde mai mulți români au rămas blocați mai multe zile, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform datelor comunicate de consulul român până la acest moment au fost două curse – una pentru autovehicule in care s-au regasit doar 25 de autoturisme înmatriculate în România şi una de pasageri în care nu s-au regăsit și turiști străini.

„Ministerul Afacerilor Externe este, în continuare, în contact cu autoritățile elene și depune demersuri atât la nivel diplomatic cât și consular pentru soluționarea în cel mai scurt timp a situației și evacuarea tuturor cetățenilor români aflați în zona portului de pe insula Samothrakis.

Consulul General al României la Salonic se află deja în Portul Alexandroupolis încă de la ora 15.30 (ora locală) pentru a acorda asistență consulară, în caz de necesitate. Diplomatul român va rămâne în zonă până la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetățenilor români aflați în zona portului.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Atena și Consulatul General al României al Salonic, menține în permanență legătura cu cetățenii români aflați pe insulă și urmărește îndeaproape demersurile de evacuare a acestora”, a precizat MAE.

Reamintim cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.

LĂSAȚI UN MESAJ

*