LUPUL PAZNIC LA OI. Vizat de DNA într-o anchetă cu fonduri europene, Dan Barna va fi coordonatorul ministerelor care au resurse din fonduri europene!

Dan Barna
Dan Barna

Dan Barna, întrebat dacă va fi vicepremier cu portofoliu: E unul de coordonare. L-aş numi Dezvoltare Europeană. Toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu pe care mi l-am asumat.

Dan Barna a declarat, întrebat dacă va fi vicepremier cu portofoliu, că şi-a asumat coordonarea a ceea ce numeşte Dezvoltare Europeană. Liderul USR a precizat că toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu.

„Este un portofoliu de coordonare. L-aş numi Dezvoltare Europeană, toate ministerele care au resurse din fonduri europene vor face parte din acest portofoliu pe care mi l-am asumat. Îmi asum acest lucru pentru că e nevoie de o persoană care să deblocheze acele lucruri. Vorbim de PNRR, de investiţii şi e o muncă importantă aceasta de a elimina rumeguşul din proces”, a afirmat Dan Barna, după audierea lui Cristian Ghinea în comisiile parlamentare.

El a adăugat că va vedea în ce măsură poate participa la audierilor celor propuşi miniştri.

„O să văd în ce măsură se suprapun programele, în măsura în care va fi posibil, o să merg la audieri să fiu alături de colegii noştri din Guvern. Această coaliţie vine cu dorinţa de a construi şi de a face reformă”, a completat Barna.

Miniştri propuşi în Cabinetul Cîţu sunt audiaţi miercuri în comisiile parlamentare, iar votul pentru învestirea Guvernului urmează să fie dat în plenul reunit, de la ora 15.00.

Această sarcină oferită lui Barna este cu atât mai şocantă cu cât Dan Barna este viuat de DNA într-un dosar cu fraude cu fonduri europene.

Proiectele de incluziune socială cu bani europeni, „SES-am deschide-te”, „Punţi Comunitare” şi „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, în care a fost implicată şi firma Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare a lui Dan Barna, sunt verificate de Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă al Guvernului (DLAF), potrivit unui răspuns al DLAF la o solicitare de presă făcută de reporterii Riseproject.ro.

Beneficiarul proiectelor „SES-am deschide-te” şi „Punţi Comunitare” a fost Consiliul Judeţean Alba, iar beneficiarul proiectului „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural” a fost chiar firma lui Dan Barna. Proiectele au fost implementate în 2015. Un an mai târziu, Barna a devenit secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi a ieşit din firmă.

Riseproject.ro a publicat o anchetă de presă privind modul în care au fost cheltuite fondurile europene din aceste proiecte. Investigaţia de presă arată, pe de-o parte, că firma lui Dan Barna ar fi direcţionat fonduri europene din cadrul acestor proiecte către sora sa şi prieteni, iar, pe de altă parte, faptul că, în calitate de consultant, firma lui Barna a avizat documente de plată, chiar dacă beneficiarii finali ai fondurilor ar fi comis nereguli, iar afacerile nu a fost sustenabile şi nu s-au dezvoltat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here