Luni începe prima sesiune a programului Casa Verde Clasic. Câţi bani poţi lua de la stat

Luni, 10 octombrie, începe prima sesiune a programului Casa Verde Clasic, lansat la sfârșitul lunii trecute de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Prin acest program populația și firmele pot beneficia de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Prima sesiune a programului Casa Verde Clasic este programată între 10 și 24 octombrie. Dosarele pot fi depuse la sediile agențiilor pentru protecția mediului din județele de reședință. Bugetul alocat pentru întreaga țară este de 94 milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populației și 34 de milioane persoanelor juridice.

Echipamentele finanțate pentru populație prin Casa Verde Clasic sunt panourile solare și pompele de căldură, cunatumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel:

– până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;

– până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate;

– până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer;

Pentru accesarea finanțărilor prin Casa Verde Clasic populația are de parcurs cinci pași, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Mediului:

Pasul 1: Depunerea dosarului de finanțare la agenția teritorială de protecția mediului

Pasul 2: Urmărirea site-ului AFM pentru decizia de acceptare în program

Pasul 3: Semnarea contractului de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu

Pasul 4: Începerea lucrărilor

Pasul 5: Depunerea cererii de decontare a lucrărilor în termen de maximum 12 luni de la data semnării contractului de finanțare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here