Ludovic Orban:Cei mai mulţi părinţi susţin obligativitatea portului măştii

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că obligativitatea ca elevii să poarte măşti de protecţie în timpul orelor de curs este o măsură de protecţie sanitară.

Aceasta  are „rostul de a păzi copiii de virus”. El a adăugat că îi pare rău „că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”.

Majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii

„Noi am testat acest lucru. Majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii. Noi, care suntem responsabili în şcoală să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului. Noi am luat această măsură şi o susţinem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus.

Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii. Nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei … Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură. Este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”, a afirmat premierul Orban, potrivit g4media.ro.

O manifestaţie de protest faţă de purtarea de către copii la orele de curs a măştilor de protecţie a avut loc sâmbătă seara în Bucureşti.Acţiuni similare, cu participare de ordinul a câteva zeci de persoane au fost organizate şi în unele oraşe din ţară cum ar fi Cluj, Timişoara, Oradea .La protestul din București au fost prezent, pentru o perioadă, și regizorul sănătatea copiilor Cristi Puiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here