Ludovic Orban vorbește despre dezastrul din economie și despre lipsa banilor pentru salarii

Cine este consilierul din Guvernul Dăncilă care nu va fi demis de Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a vorbit, vineri, la Pitești, despre dezastrul din economie și despre lipsa banilor pentru salarii în ministere, agenții și alte instituții subordonate. Liderul liberal a mai spus că PNL vine la guvernare „într-un moment extrem de dificil”, în care „dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere”.

Premierul desemnat a vorbit despre deficitul bugetar, despre rambursările TVA și despre plățile PNDL.

„Preluăm țara într-un moment extrem de dificil. Deficitul bugetar la nouă luni este 2,6%, în condițiile în care angajamentul bugetar e de 3%, (…) în condițiile în care nu s-a rambursat TVA de trei luni, rambursările pe lună fiind de aproximativ două miliarde pe lună, în condițiile în care nu s-au făcut plăți pe PNDL și pe o mulțime de angajamente, ca să nu apară în execuția bugetară pe nouă luni”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Președintele PNL a mai spus că sunt instituții guvernamentale și locale care vor rămâne fără bani de funcționare peste o lună. Totul, din cauza măsurilor luate în timpul guvernării PSD, a concluzionat președintele PNL.

„Nu au bani să închidă anul, nu mai au bani să plătească salarii. De exemplu, Ministerul Sănătății, care și-a prevăzut banii numai pentru 11 luni. Dacă nu dăm rectificare bugetară să asiguram resursele bugetare aruncăm în aer finanțarea spitalelor, programele de sănătate publică și alte cheltuieli vitale pentru viața și sănătatea oamenilor. PSD nu a avut grijă de acești oameni și nu a prevăzut bani (…)Dezastrul este mult mai mare decât pare la prima vedere. Aproape în fiecare sector există cel puțin două, trei bombe, care vor exploda în viitorul apropiat, pe care ei l-au pregătit cu premeditare și, de fapt, încearcă să le puna în cârca noastră de pe acum”, a precizat Ludovic Orban.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.