Ludovic Orban: PNL va susţine şi în Senat pierderea mandatelor pentru primarii migratori

Pesediștii îi lucrează pe liberali prin Poștă

Ludovic OrbanLiberalii vor susține și în Senat obligativitatea pierderii mandatelor aleșilor locali care au “profitat” de prevederile OUG 55/2014, a anunţat miercuri liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban.

“Partidul Național Liberal își exprimă regretul pentru faptul că PSD și premierul Victor Ponta nu înțeleg să dea curs solicitărilor venite din partea Curții Constituționale de a respecta votul exprimat de cetățenii României la alegerile locale din 2012. PNL va continua să susțină și în Senat — Cameră decizională — obligativitatea pierderii mandatelor aleșilor locali care au profitat de prevederile OUG 55/2014”, se arată într-un comunicat al PNL dat publicităţii miercuri.

PNL susține că ignorarea unei decizii a Curții Constituționale “reprezintă un atentat la siguranța statului de drept”. Liberalii și-au anunțat deja intenția de a sesiza CCR în cazul în care forma finală a legii de respingere a OUG nu va pusă total în acord cu principiile constituționale invocate de judecătorii CCR. “Parlamentarii Puterii, în frunte cu președintele Valeriu Zgonea, au acționat, din nou, în același stil duplicitar consacrat de PSD, girând, prin votul lor, abuzurile produse prin aplicarea Ordonanței traseiștilor”, se arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ