Ludovic Orban, desemnat premier de Iohannis

Premierul Orban spune că nu sunt bani suficienţi pe programele de sănătate
Ludovic Orban

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Palatul Cotroceni, în urma consultării cu partidele parlamentare, că îl desemnează pe președintele PNL, Ludovic Orban, să formeze noul guvern după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Viorica Dăncilă.„  Fiecare zi cu acest guvern eșuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul premier  în persoana lui Ludovic Orban” , a spus Iohannis

“Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a trecut guvernul pesedist și e foarte bine așa pentru că PSD din 2017 încoace a avut 3 guverne care au dăunat grav României. PSD a a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc. Acest lucru a fost constatat până la urmă de toate partidele din opoziție. În acest fel a fost posibilă moțiunea de cenzură care a fost un real succes pt opoziție. După consultările cu partidele am tras concluzia că se conturează un Guvern în jurul PNL-ului. Guvernul instalat în zilele următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu acum cu guvernul Dancila interimar. Fiecare zi cu acest guvern eșuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul premier în persoana lui Ludovic Orban”, a declarat Iohannis.

Președintele i-a trasat și câteva ordine lui Orban, pe care va trebui să le execute cât mai repede.

”Organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea bugetului pe 2020, închiderea bugetului pe 2019, dar și multe alte lucruri aștept de la guvernul Orban și sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o perioadă de guvernare de succes, pentru că asta ne dorim cu toții. Situația nu va fi simplă deloc, fiindcă opoziția e atât cât am văzut-o la moțiunea de cenzură și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, cum e legea bugetului. Dar, toate sunt posibile, am încrederea că se va ocupa la modul cel mai serios de aceste chestiuni.”, a declarat Klaus Iohannis.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ