Război între Ludovic Orban și Gabriela Firea

Ludovic Orban și Gabriela Firea și-au adus acuzații grele unul altuia duminică, chiar în ziua în care se sărbătorește Constituția

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat duminică, la Antena 3, că premierul Ludovic Orban a declanşat Jihadul împotriva sa, că spune în diverse întâlniri că nu poate fi schimbată decât dacă i se fac dosare. Ea răspunde acuzaţiilor premierului referitoare la situaţia furnizării apei calde şi căldurii în Capitală că ţevile RADET nu se repară nici cu whisky, nici cântându-le la mandolină.

 Gabriela Firea acuză PNL că a risipit banul public și îi transmite lui Ludovic Orban că reţeaua de termoficare nu se repară cu „melodii la mandolină”. 

„Ca să vedeți cât de proastă pregătire are domnul Orban. Este un premier superficial. (…) 15 ani de zile PNL a condus RADET. Am gasit jale, iar acum in 3 ani eu trebuia sa rezolv tot. (…) Îmi pare rău să-i spun dl Orban, dar cu melodii la mandolină și alcool nu se repară țevile RADET-ului! (…) Normal ar fi ca și Guvernul să contribuie (cu bani pentru repararea rețelei de termoficare – n.red.) (…) Ei sunt acum la butoane. Să rezolve problemele, pentru care PSD a fost dat jos. ”, a mai spus Firea, într-o intervenție la Realitatea PLUS. Ludovic Orban a criticat-o pe Gabriela Firea pentru rezultatele obtinute ca primar .

”Cine seamănă vânt culege furtună. Dacă azvârli sute de milioane în societăţi ale Primăriei care nu fac nimic, în care nu faci altceva decât să angajezi clientela publică şi plateşti salarii mai mari decât în sectorul privat, nu e de mirare. Dacă stai să analizezi rezultatele mandatului, sunt aproape egale cu 0”, a declarat Ludovic Orban, care a afirmat că are discuţîi ”de la distanţă” cu Gabriela Firea.

El a spus că sunt proiecte care mai degrabă au fost conservate decât să înregistreze progrese. Orban a enumerat proiectul Prelungirea Ghencea, ”proiect care a bătut pasul pe loc” şi care trebuie coordonat cu lucrările care se fac la centură Capitalei, podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independenşei, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalentă.

Şeful Guvernul s-a referit şi la situaţia în domeniul furnizării energiei termice în Capitală, despre care a afirmat că este ”extrem de critică”.

”Facem tot ce ţine de noi pentru a furniza energie termincă pentru bucureşteni”, a dat asigurări Ludovic Orban.

El a mai spus, cu ocazia instalării prefectului de Ilfov, că ”Administraţia Capitalei joacă în alt film”.

Gabriela Firea mai vrea un mandat de primar 

Primarul General Gabriela Firea anunţă că vrea să candideze pentru un nou mandat la Primărie din partea PSD, argumentând că trei ani a muncit de dimineaţă până noaptea şi că a început modernizarea Bucureştiului, ceea ce deja se vede şi se simte.”Voi candida la Primăria Generală a Capitalei din partea PSD, iar la nivel de Birou Permanent Naţional şi Comitet Executiv se  va discuta, la momentul potrivit, politică de alianţe la nivel local, cu cine ne vom alia, pentru a întră şi mai bine pregătiţi în alegerile locale. dar aceste lucruri se vor stabili în şedinţele care vor avea  loc după sărbătorile de iarnă”, a anunţat Firea la Antena 3.

Ea spune că a muncit trei ani şi a început modernizarea Bucureştiului.

”Nu văd de ce nu aş candida pentru că trei ani de zile am muncit de dimineaţa până noaptea, familia nu m-a mai văzut decât copiii în somn şi nici măcar în week-end, aşa cum trebuie. Nu vorbesc de sacrificiu, că atunci când intri într-o astfel de meserie nu te mai  gândeşti la sacrificii. În mod evident, au fost şi sacrificii personale, dar cel mai important este că  am început cu motoarele turate la maximum modernizarea Bucureştiului, ceea ce se vede şi se simte şi exact acest lucru îi deranjează pe penelişti care ştiu să facă doar atacuri, ştiu să facă doar dosare, ştiu să trădeze România, ştiu că duminică, când oamenii sunt la biserică, să facă tot felul de acuzaţîi nefondate şi să vorbească lucrur care nu au nicio bază în realitate”, a subliniat primarul Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here