Ludovic Orban, audiat la DNA în dosarul Romarm

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ludovic Orban a fost chemat la audieri, în calitate de martor, în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm. În dosar au mai fost audiați, ca martori, și foștii miniștri ai Energiei Virgil Popescu (PNL) și Claudiu Năsui (USR).

CITEŞTE ŞI: Orban, scandal cu şeful statului: A fost omologată unitatea de măsură a nesimțirii: Iohannis-ul!

DNA a deschis în ianuarie un dosar privind presupusa cumpărare de către Romarm a unor măști neconforme pe durata pandemiei. În dosar au fost reținuți Gabriel Țuțu și fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, eliberați ulterior de magistrați.

Procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 – 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în achiziţiile din timpul pandemiei introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.

Influenţă asupra unor funcţionari

„În schimbul acestor „servicii”, suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, menţionează procurorii anticorupţie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here