Ludovic Orban, audiat în dosarul banilor ceruți lui Tiberiu Urdăreanu pentru campania de la locale

înaltă trădare

Președintele PNL, Ludovic Orban, este așteptat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde este programată audierea sa în dosarul în care este acuzat că i-a cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului trecut.

Procesul se află în faza de apel, după ce Ludovic Orban a fost achitat în primă instanță, pe 31 ianuarie, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcția de primar al municipiului București. Procurorii susțin că, în martie 2016, Urdăreanu s-a întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruți în numerar „tocmai fiindcă erau… pentru posturi TV”.

„Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puțin că nu mai e cum era pe vremuri. (…) Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă poate să dea banii: <te gândești dacă poți sau îmi dai un șut în fund>. Ludovic Orban i-a spus că nu vrea nimic de la partid”, se arată în rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 de euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat și că dorește „să aibă canale deschise” pe anumite posturi de televiziune, au susținut procurorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.