Lovitură pentru DNA: Judecătorii au anulat aproape toate probele din dosarul lui Bănicioiu!

Judecătorii ÎCCJ au decis să elimine aproape toate probele procurorilor DNA din dosarul fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Curtea Supremă a decis, astăzi, să elimine mai multe probe din dosarul de corupţie în care este judecat Nicolae Bănicioiu, iar printre probele anulate se numără interceptări, inclusiv cele ambientale, precum şi mărturiile unor colaboratori cu identitate protejată.

Decizia nu este definitivă

În baza unei decizii a Curţii Constituţionale, judecătorii au decis să anuleze probele administrate de procurorii DNA pentru că ar fi fost nelegale. Totuşi, decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat, atac dur la DNA după ce a fost suspectat de abuz în serviciu: Tentativă ilegală şi bizară!

„În temeiul art. 345 alin. (3) Cod procedură penală în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei încheieri, procurorul va proceda la remedierea neregularităţilor actului de sesizare şi va comunica dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. VIII. În considerarea Deciziei Curţii Constituţionale nr. 22/2018, dispune, după rămânerea definitivă a încheierii, eliminarea din conţinutul rechizitoriului a conţinutului înregistrărilor cu privire la care s-a dispus excluderea, precum şi a oricăror referiri la acestea. IX. Cu drept de contestaţie pentru inculpaţi şi pentru procuror odată cu încheierea pronunţată conform art.346 Cod procedură penală. X. Stabileşte termen la data de 30 mai 2022, Sala Secţiei Penale, ora 09.00, cu citarea părţilor. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi, 28 aprilie 2022”, se arată în decizia ÎCCJ de astăzi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here