Londra, replică dură pentru Comisia Europeană după amenințarea cu blocarea exporturilor de vaccin AstraZeneca: „Ar afecta reputația Uniunii Europene”

Londra, sursa foto : pixabay
Photo by Pixabay on Pexels.com

Ben Wallace, ministrul Apărării din guvernul de la Londra, a avertizat Uniunea Europeană că o oprire a exporturilor de vaccin împotriva coronavirusului ar fi „contraproductivă”.

De asemenea, ar „dăuna reputației” blocului european.

Avertismentul ministrului Apărării

„Uniunea Europeană ştie că restul lumii priveşte maniera în care se comportă Comisia”, a declarat Ben Wallace. „În cazul în care contractele şi angajamentele sunt rupte, acest lucru ar fi extrem de dăunător pentru un bloc comercial care se laudă cu respectarea legii”, a continuat el.

Demnitarul britanic a precizat că producţia de vaccinuri are la bază o colaborare ce implică mai multe ţări. El avertizează că blocarea exporturilor AstraZeneca ar compromite nu doar şansele cetăţenilor lor de a avea un program de vaccinare adecvat. Potrivit oficialului, ar afecta numeroase alte ţări din lume şi reputaţia UE, potrivit digi24.ro.

Şefa Comisiei Europene, ameninţare dură catre oficialii englezi

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat sâmbătă cu blocarea exporturilor de vaccin dezvoltat de AstraZeneca dacă Uniunea Europeană nu primeşte mai întâi livrările sale.

Cu o zi înainte, ea ceruse o mai mare transparenţă şi reciprocitate în legătură cu exporturile de vaccinuri anti-COVID-19. Şefa Comisiei Europene a menţionat că problema reciprocităţii şi a unui mecanism aferent va fi analizată cu celelalte ţări membre la summitul UE din 25-26 martie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here