Locul în care s-au plimbat cei mai mulți români de când a început pandemia

FOTO: Candid_Shots/Pixabay.com
FOTO: Candid_Shots/Pixabay.com

Mulți români nu prea au respectat restricțiile luate pentru a opri răspândirea coronavirusului. O echipă de la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj arată, zilnic, unde se deplasează cel mai mult românii în fiecare zi. Există și un răspuns la această întrebare. Potrivit rezultatelor, cei mai mulți români se duc la mall. Și chiar la fel de des ca înainte de pandemiei.

Mobilitatea a scăzut cu 70% doar în cele două luni de stare de urgență din 2020. Însă, imediat după ce a venit căldura, oamenii au circulat aproape la fel de mult ca înainte de pandemie, mai ales în partea de sud-est a țării. Mobilitatea spre centrele comerciale a scăzut cu doar 25% în această perioadă, față de perioada de dinaintea pandemiei.

„În zonele, spre exemplu, Cluj, Timișoara, București, Brașov, nivelul de reducere a mobilității în raport cu ce se întâmpla anul trecut este mult mai mare decât în alte zone. Practic, populația în aceste zone a înțeles că trebuie să respecte mult mai stringent măsurile de pandemie și a răspuns ca atare.

Ansamblul măsurilor care se iau la nivel guvernamental ar trebui gândite pentru regiuni, pentru o abordare regională sau chiar locală, mai degrabă decât o abordare la nivel național”, a declarat decanul Facultății de Științe Economice, Răzvan Mustață, pentru Digi24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here