Locuitorii din patru județe nu vor mai putea ieși afară fără mască de protecție, începând de luni

Locuitorii din patru județe nu vor mai putea ieși afară fără mască de protecție, începând de luni.

După ce la Galați s-a decis că de luni oamenii să nu mai iasă afară fără să aibă acoperite nasul și gura, aceeași decizie s-a luat și la Vaslui, Maramureș și Iași.

Cetățenii din județul Vaslui vor putea să iasă din case doar dacă vor avea nasul și gura acoperite cu măști de protecție sau alte materiale textile. Au decis membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Potrivit prefectului județului Vaslui, Mircea Gologan, măsura va intră în vigoare începând de luni.

„Am decis obligativitatea utilizării de măști sau alte mijloace de protecție, fulare, eșarfe. Pentru acoperirea zonei fetei în locurile publice și în spațiile comerciale. Nasul și gura trebuie să fie acoperite. Astfel încât dacă persoanele tușesc sau strănută, să nu îi afecteze pe ceilalți”, a declarat duminică, prefectul Mircea Gologan.

Potrivit deciziei luate în cadrul CJSU Vaslui, administratorii de magazine, șantiere sau alte spații în care populația are acces, pot fi sancționați, dacă permit accesul cetățenilor care nu sunt protejați.

Masură luată si la Iași si Maramureș

Astfel de decizii s-au luat și în Iași. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Iași a decis că, începând de luni, ieșenii trebuie să poarte mijloace de protecție atunci când ies în spații publice închise. Sau când sunt în tramvaie sau autobuze.

Tot de luni este valabilă măsură și în Maramureș.

„Începând cu 6 aprilie 2020, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Maramureș sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu masca. Inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile. Asta in vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spații publice. Sau la locul de muncă de către toate persoanele. Fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Judetean Maramures

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here