Liviu Dragnea rămâne la pușcărie! Judecătorii au decis

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Tribunalul București a decis: fostul lider al PSD Liviu Dragnea rămâne în arest! El poate solicita eliberarea din nou după 27 august.

Hotărârea vine la exact doi ani de la condamnarea sa la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Decizia pe care Tribunalul a pronunțat-o joi este definitivă.

CITEȘTE ȘI: Decizie definitivă la cererea de eliberare a lui Dragnea! Când află

La dezbaterile de miercuri, Liviu Dragnea a fost asistat de avocata Flavia Teodosiu, el nefiind prezent în sala de judecată, dar a fost audiat prin videoconferinţă, potrivit Agerpres. La începutul procesului, judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că nu există un sistem de comunicaţie cu monitor în sala de judecată, astfel încât Dragnea a fost audiat cu ajutorul unei tablete.

Ce a făcut avocata

Avocata Flavia Teodosiu a încercat să amâne procesul, pe motiv că a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de strămutare a procesului, însă solicitarea de amânare a fost respinsă.

„Să nu riscăm ca, dacă se admite prezumtiv cererea de strămutare, să fie desfiinţată această decizie. Dânsul apreciază că poate să mai stea şi nu cere judecarea astăzi. Solicitarea noastră este mai mult decât întemeiată. Nu solicităm suspendarea, ci doar amânarea”, a spus avocata.

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare condiţionată, arătând că fostul lider PSD a fost sancţionat în penitenciar, după exprimarea unor critici împotriva soluţiei de condamnare. De cealaltă parte, avocata Flavia Teodosiu a spus că nu există date că Dragnea nu şi-a însuşit decizia de condamnare, el îndeplinind toate condiţiile pentru a fi eliberat: conduită corespunzătoare, stăruinţă în muncă, îndeplinirea fracţiei de 2/3 din pedeapsă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here