Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Fostul lider PSD a lipsit de la procesul pentru corupţie

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins, marţi, o cerere depusă de Liviu Dragnea în care fostul lider al PSD solicita revizuirea condamnării de trei ani şi jumătate închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Cu majoritate, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Secţia Penală. Care a fost pronunţată în dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în decizia instanţei.

Acţiunea, depusă în luna noiembrie

Liviu Dragnea a depus acţiunea în luna noiembrie. Acest lucru în condiţiile în care Instanţa supremă i-a respins anterior alte căi extraordinare de atac împotriva condamnării. Respectiv recurs în casaţie, contestaţie în anulare şi un recurs în drept intitulat „habeas corpus”.

Dragnea a lipsit de la proces

El nu a fost prezent marţi în sala de judecată. Dar a fost audiat de judecători prin videoconferinţă, potrivit stiripesurse.ro.

„La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa, sigur, că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă.

Conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am solicitat să fie suspendată executarea, în măsura în care instanţa va decide admiterea în principiu a cererii de revizuire (…) Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, este în arest în baza unei decizii penale pronunţată de un complet care, aşa cum am văzut, nu a fost legal constituit.

El apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justiţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ICCJ pentru infracţiuni de corupţie. Dar căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Dânsul suferă foarte mult pe ideea asta. Este afectat de acest aspect”, a declarat avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, la finalul procesului.

În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare şi jumătate pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here