Lista ţărilor din zona galbenă, actualizată. Cetățenii care se întorc din țările respective sunt obligați să prezinte test PCR la intrarea în România

Otopeni Foto: inVacante.ro
Foto: inVacante.ro

Lista ţărilor aflate în aşa-numită zonă galbenă a fost actualizată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Toate persoanele care vin din aceste ţări trebuie să prezinte la graniţă un test COVID negativ.

În caz contrar, vor fi obligate să stea în carantină 14 zile.

Pe lista ţărilor din zona galbenă, se află Israel, Spania, Portugalia, Franţa, Italia, Germania şi Statele Unite ale Americii. Acest lucru presupune că persoanele care vin din aceste ţări, străini sau români, şi vor să intre în ţară, trebuie să aibă la ei un test COVID negativ. Testul trebuie efectuat cu 72 de ore, înaintea prezentării la graniţă. Cei care nu au testul sunt obligaţi să între în carantină la domiciliu, timp de 14 zile. Nerespectarea carantinării se amendează cu până la 2.000 de lei. Persoanele riscă întocmirea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Maldive, pe listă

Pe listă este şi Maldive, care atrage mulţi români în această perioadă a anului. Sunt zeci de grupuri plecate în Maldive care trebuie să se întoarcă acasă în zilele următoare. Pentru turişti sunt două variante. Respectiv fie îşi fac teste COVID în Maldive, dacă au această posibilitate sau intră automat în carantină atunci când ajung în România.
Statele introduse acum pe lista ţărilor din zona galbenă sunt Albania, Liban, Saint Vicent şi Grenadine, Saint Lucia, Maldive, Peru, Rusia, Kuweit, Malaezia, Eswatini, Boliwia, Macedonia de Nord, Republica Dominicană, Kosovo, Uruguay, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here