Licu şi Scântei, votaţi în plenul Parlamentului pentru CCR după o şedinţă cu scandal!

Bogdan Licu a fost ales judecător la CCR. Procurorul Bogdan Licu a fost propunerea PSD pentru CCR.

Bogdan Licu, actual procuror general adjunct, a fost acuzat de mai multe plagiate. A plagiat atât lucrarea de doctorat susținută la Academia SRI, după cum a demonstrat ziarista Emilia Șercan, cât și o carte, potrivit investigației ziaristului Sorin Semeniuc.

CITEŞTE ŞI: Scandal la votul pentru judecătorii CCR: Dănileţ îl acuză pe Licu că i-a copiat o lucrare!

La audierile din Parlament, Bogdan Licu a susținut că a „făcut” două dosare de impact în spațiul public, în care au fost trimiși în judecată doi torționari din închisorile comuniste. Rechizitoriile arată, însă, că ambele anchete au fost efectuate de alt procuror, Denisa Cristodor.

Senatul a decis ca Iulia Scântei (propunerea PNL) să fie judecător la CCR în locul Monei Pivniceru pentru un mandat de 9 ani. În momentul de față Scântei este senator PNL și președinte al Comisiei Juridice din Senat.

Care a fost votul

Scântei a fost aleasă cu 76 de voturi „pentru”, 34 de voturi fiind „contra”.

Pentru Peter Kovacs (fost senator UDMR propus de USR) au fost 22 de voturi „pentru” și 88 „contra”.

Pentru Radu Ghidău (fost deputat PNŢCD – propus de AUR.) au fost 12 voturi „pentru” și 98 „contra”.

„Vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră de astăzi, un vot onorant și un vot care mă obligă. Mă obligă să continui ceea ce am făcut vreme de șase ani, să apăr drepturi și libertăți aici, în Senatul României, cu votul ieșenilor acordat în două rânduri, în 2016 și în 2020. De data aceasta prin votul dumneavoastră, prin încrederea dumneavoastră și cu sprijinul Partidului Național Liberal, care m-a propus pentru această onorantă funcție de judecător constituțional, îmi voi folosi și voi exercita atribuțiile de judecător constituțional pentru a merge mai departe în ceea ce privește consolidarea democrației constituționale în România, pentru ca România să rămână membru cu drepturi depline parte a lumii libere și a comunității euro-atlantice”, a spus după anunțarea rezultatului Iulia Scântei, informează Mediafax.

Spune că va reprezenta ieşenii

Ea a ținut să le mulțumească și ieșenilor, din partea cărora a fost aleasă parlamentar.

„Nu este o încetare a mandatului meu de reprezentativitate pe care ei mi l-au acordat. Voi putea să îi reprezint și pe ei acolo unde voi fi îmi voi exercita mandatul de judecător constituțional, apărându-le drepturile și libertățile potrivit Constituției, cu bună credință și cu priceperea juridică pe care mi-o cunosc”, a conchis Scântei.

Curtea Constituţională este compusă din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, trei sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedintele României. Curtea se înnoieşte cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.