Liberalii nu vor salvarea companiilor municipale. Ce îi propun primarului Firea

salvarea companiilor municipale

PNL se opune cu vehemență soluției propuse de primarul general Gabriela Firea pentru salvarea companiilor municipale, scoase în afara legii de către judecători.

Mai exact, PNL nu este de acord cu înfiinţarea a 11 companii municipale noi, care să le absorbă pe cele declarate ilegale.

„Răspunsul PNL la propunerea administrației Firea de transformare a 19 companii municipale, declarate ilegale, în 11 companii la fel de ilegale este: NU!”, a scris pe Facebook Gabriel Dumitrașcu, vicepreședinte al PNL București.

Liberalul propune pentru Capitală modelul implemantat de administrațile locale de la Oradea, Cluj și Arad.

„Noi propunem un proiect de hotărâre prin care se desființează toate companiile ilegale și se elimină problemele generate de lipsa de legalitate a înființării companiilor municipale și se stabilește un ”moment zero” de la care se poate porni un dialog al tuturor grupurilor politice din CGMB pentru resetarea și reformarea sistemului de prestare a serviciilor publice și administrare a patrimoniului municipal, în interesul bucureștenilor, pe baza principiilor de eficiență și calitate reglementate strict, competiție și liberă concurență, bună guvernanță și transparență. Modelul liberal de funcționare a administrației locale de la Oradea, Cluj, Arad unde societăți deținute de consiliile locale gestionează domenii cheie pentru interesul public, alături de structurile administrației publice, trebuie să constituie modelul de bună practică pe care trebuie să-l urmăm și la București”, a scris Dumitrașcu pe pagina de Facebook.

Soluția lui Firea pentru salvarea companiilor municipale

Cetățeanul.net a dezvăluit soluția pe care a găsit-o primarul Gabriela Firea pentru a salva companiile municipale, deopotrivă surprinzătoare și ingenioasă.

Gabriela Firea a înaintat consilierilor generali, spre aprobare, înființarea celor două companii, absolut vitale pentru locuitorii Bucureștiului, care înglobează toate obiectele de activitate ale companiilor declarate ilegale. Astfel, Firea a introdus calul troian care să permită în viitor derularea tuturor serviciilor tot prin sistemul companiilor municipale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here