Comportament suspect: Liberalii îl contrazic pe Iohannis

Liberalii îl contrazic pe Iohannis
FOTO-Tudor-Ionescu

Reprezentanții PNL în Comisia electorală nu sunt de acord cu votul anticipat timp de 8 zile – propunere avansată de președinte. Liberalii îl contrazic pe Iohannis.

La o zi după ce Klaus Iohannis a cerut Guvernului și Parlamentului să modifice în regim de urgență legislația electorală, Parlamentul a instituit o Comisie electorală și a declanșat dezbatarea pe temă.

Președintele merge hăis, PNL trage cea. Liberalii îl contrazic pe Iohannis

Cum proiectul de modificare propus de PSD și ALDE va fi gata pe 5 iulie, Comisia discută deocamdată propunerile avansate de Klaus Iohannis în scrisoarea trimisă, miercuri, premierului și președinților celor două Camere.

Una dintre soluțiile avansate de Iohannis este introducerea unui vot anticipat pentru alegerile prezidențiale, vot care să se poată desfășura pe o perioadă de opt zile ”începând cu sâmbăta din săptămâna anterioară celei care se încheie cu ziua alegerilor”.

”Votul anticipat se va organiza atât pentru primul tur de scrutin, cât și pentru al doilea, cu un număr de zile egal, dacă Curtea Constituțională aduce la cunoștința publică numele celor doi candidați care vor participa la cel de-al doilea tur de scrutin cel târziu în ziua de vineri care urmează zilei alegerilor din primul tur de scrutin”, a detaliat Iohannis în misiva sa.

Culmea este că propunerea lui Iohannis este bine primită de reprezentanții ALDE sunt de acord cu ideea avansată de Iohannis dar reprezentanții PNL nu, liberalii fiind de părere că un vot anticipat timp de două zile este arhisuficient. Aceeași poziție au adoptat și cei din PMP, dar ei nu sunt susținătorii declarați ai lui Klaus Iohannis.

Indiferent cum se va regla diferendul de opinie dintre Iohannis și PNL, cert este că parlamentarii de toate culorile politice vor fi obligați să-și sacrifice o parte din vacanța de vară dacă se intenționează cu adevărat să se pună capăt penibilului spectacol cu interminabilele cozi formate în ziua votului mai ales la secțiile din Diaspora.

Ca să nu le mai vedem cozi la prezidențiale din această toamnă, Parlamentul are nevoie de o sesiune extraordinară convocată în această vară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ