Liberalii anunță o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că parlamentarii liberali vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. În următoarele zile, liderii PNL vor negocia cu reprezentanții celorlalte partide parlamentare, astfel încât demersul să aibă o susținere cât mai mare.

Declarația președintelui PNL a fost făcută la finalul Biroului Executiv al principalului partid de opoziție. Ludovic Orban a explicat că decizia a fost luată în contextul în care actuala coaliție de la putere este în pragul dispariției, ceea ce ar putea duce la înlăturarea unei „guvernări toxice”. Liderul liberalilor a precizat că PNL este dispus să-și asume guvernarea în cazul în care Cabinetul Dăncilă va fi înlăturat în urma moțiunii de cenzură și după organizarea de alegeri anticipate.

„Am mandatat liderii grupurilor parlamentare să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare, mai puţin cu PSD. Demarăm practic negocierile pentru moţiunea de cenzură. Obiectivul fundamental al PNL, afirmat în repetate rânduri, este acela de a pune capăt, cât mai repede posibil, acestei guvernări toxice care face un rău imens României. Oricând vom avea capacitatea de a obţine o majoritate parlamentară care să voteze demiterea acestui Guvern (…) Partidul Naţional Liberal este pregătit, în orice moment, să-şi asume răspunderea guvernării. Ne dorim, în schimb, ca acest lucru să se petreacă după ce puterea va fi oferită, din nou, cetăţenilor români, care să aibă capacitatea de a alege un Parlament legitim”, a declarat Orban, potrivit Mediafax.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here