Lia Olguța Vasilescu a anunțat la ce valoare va ajunge salariul minim al cetățenilor la 1 ianuarie

Olguța Vasilescu către Klaus Iohannis Olguța Vasilescu consilier aranjamentul justiției Laura Codruţa Kovesi ar trebui să îşi amintească de politicienii care au fost acuzaţi de DNA fix în campania electorală, a declarat Lia Olguţa Vasilescu Lia Olguța Vasilescu se mărită Cabinetul Dăncilă 2 salariul minim

Guvernul lucrează în prezent la o Hotărâre pentru a majora salariul minim de la 1 ianuarie, a declarat luni seară, la Antena 3, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a susţinut că statul a recuperat considerabil din deficitul la bugetul de pensii, iar acesta a scăzut de la 13 miliarde de lei, în 2017, la 4 miliarde de lei acum, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

“În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern penru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu luni seară.

De asemenea, ministrul Muncii a susţinut că deficitul la bugetul de pensii a scăzut cu mai multe miliarde de lei după transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului. “La nivelul primului semestru am avut încasări cu 56 la sută mai mult, ca să ne dăm seama ce a însemnat transferul contribuţiilor. De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, în 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurărilor. Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie să-i mai pună statul. Vă daţi seama cât am recuperat doar din acest transfer al contribuţiilor”, a afirmat Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*