Legea privind eliminarea pensiilor speciale, la vot final în Camera Deputaților

Legea privind eliminarea pensiilor speciale, la vot final în Camera Deputaților , sursa: Google
Legea privind eliminarea pensiilor speciale, la vot final în Camera Deputaților , sursa: Google

Camera Deputaţilor are astăzi pe ordinea de zi proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor.

”Anomaliile generate de existenţa pensiilor de serviciu sunt de ordin social şi financiar şi influenţează negativ societatea românească. Astfel, în rândul majorităţii populaţiei există un sentiment de dezaprobare nemulţumire şi frustrare faţă de acest sistem de pensii de serviciu. (…) Un alt aspect negativ ce generează frustrare este şi cuantumul acestor pensii de serviciu. Astfel, în timp ce 5 milioane de pensionari a căror pensie a fost calculată pe baza de contributivitate au un venit lunar mediul de aproximativ 1.100 lei, pensia medie în rândul personalului ce beneficiază de pensie de serviciu este chiar revoltător: peste 17.000 RON pensia medie pentru procurori şi judecători, peste 10.000 RON pensia medie în rândul personalului aeronautic civil navigant, peste 5.000 RON pensia medie în rândul diplomaţilor şi personalului consular”, se arată în expunerea de motive.

CITESTE ȘI : Premierul Ludovic Orban anunță că dispar pensiile speciale ale magistraților

Potrivit News.ro, statul român cheltuie un miliard de euro pentru plata acestor pensii de serviciu, fiind 200.000 de astfel de pensionari.

Comisia de muncă a adoptat, marţi, în unanimitate, propunerea de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here