Lazăr a câștigat disputa cu Tudorel Toader: procesul privind contestarea revocării sale se va ține la Alba Iulia

Augustin Lazăr îi dă cu flit ministrului Tudorel Toader
Foto: Frip.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că procesul prin care Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare a ministrului justiției, Tudorel Toader, se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia.
Un ultim război juridic dintre Augustin Lazăr, Procurorul General, și Tudorel Toader, ministrul de Justiție, a fost câștigat de primul. Miza luptei era unde se ține procesul prin care Lazăr a atacat decizia de revocare a lui Tudorel. Conform G4Media, Înalta Curte a decis că Lazăr are dreptate și procesul se va ține la Alba Iulia, pentru că acolo are domiciliul reclamantul, Augustin Lazăr.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a acuzat în repetate rânduri pe Augustin Lazăr că prin acest proces încearcă să tragă de timp și chiar l-a acuzat că nu cunoaște regulile de competență. Toader a susținut în timpul procesului, pentru a susține ideea judecării procesului la București, că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României și Ministerul Justiției.

Pe de altă parte, avocatul lui Augustin Lazăr, Ovidiu Podaru, a susținut că în litigiul actual este stipulat clar cine sunt părțile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr, cu domiciliul în Alba Iulia, și pârât Ministerul Justiției. Astfel, acesta a făcut diferența între domiciliul unei persoane fizice și sediul unei persoane juridice, pentru a susține ca litigiul să se judece la Alba.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, în noiembrie 2018, la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a declanșat pe data de 24 octombrie procedura de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazăr, printre care și semnarea unui protocol secret cu SRI în 2016, dar și ascunderea adevărului despre acest protocol.

A urmat apoi un adevărat război al declarațiilor între ministrul justiției și procurorul general pe tema ordonanței de clasare a unui dosar care îl viza pe Klaus Iohannis care ar fi fost depusă în dosarul de numire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here