Kovesi a pus ochii pe contrabandişti: Cerere de ultimă oră!

Candidatura lui Kovesi pentru Parchetul European, votată astăzi de Consiliul UE
Sursa: Google

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că este nevoie de o revizuire a regulamentelor pe baza cărora funcționează instituția, astfel încât procurorii europeni să poată ancheta și infracțiunile de contrabandă.

CITEŞTE ŞI: Kovesi, luată la mişto după vizita la Chişinău: Un circ e greu de imaginat! O ia fugarul Rizea la fugăreală cu jeepurile lui de sute de mii!

Kovesi a făcut declarațiile într-un interviu pentru publicația austriacă Die Presse.

Ea a mai spus că principala nevoie a Parchetului European este resursa necesară pentru a le da angajaților proiecția unei cariere pe termen lung.

Carieră pe termen lung

„În primul rând, resurse pentru a ne asigura că angajații noștri au perspective de carieră pe termen mai lung – asta înseamnă mai mulți angajați care își pot permite să locuiască la sediul central al EPPO din Luxemburg și mai puține contracte de muncă temporare. În al doilea rând, procurori speciali în fiecare stat membru EPPO care lucrează îndeaproape cu noi. Și, nu în ultimul rând, o revizuire anterioară a regulamentului UE care guvernează modul în care funcționează agenția noastră. Nu în cinci ani, așa cum s-a planificat inițial, ci cât mai curând posibil”, a spus Kovesi.

Întrebată de ce e nevoie de o revizuire a regulamentului, Kovesi a spus: „Pentru că s-a demonstrat că normele existente ne limitează activitatea. De exemplu, nu putem investiga contrabanda acolo unde ar trebui”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here