luni, noiembrie 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăKlaus Iohannis: alegerile în două tururi sunt mai potrivite, dar schimbarea legii...

Klaus Iohannis: alegerile în două tururi sunt mai potrivite, dar schimbarea legii trebuie bine analizată

-

IohannisAlegerile locale în două tururi sunt mai potrivite, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis, care a subliniat însă că trebuie analizată foarte bine schimbarea unei legi înainte de a fi aplicată.

„Cred că alegerile în două tururi sunt mai potrivite, însă în același timp trebuie să acceptăm câteva principii de soliditate a legislației. Să schimbăm o lege înainte să fi fost vreodată aplicată, eu cred că aici trebuie să judecăm foarte bine. Nerăbdarea de a schimba ceva înainte măcar să fi încercat dacă funcționează sau nu cred că ne caracterizează și apare poate de prea multe ori. Un pic de răbdare și cu politicienii și cu alegerile cred că din când în când ne-ar face bine”, a spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că modul de a face politică în ultimii 26 de ani a însemnat „o bătălie a orgoliilor, o confruntare personală sau o cursă inegală”, arătând că anul acesta trebuie schimbată această stare de fapt, întrucât a adus „prea multe conflicte și prea puține soluții pentru comunități”. Iohannis a mai spus că „schimbarea politică românească nu se va face nici în funcție de numărul de tururi în care se aleg primarii, nici în funcție de această discuție”, motivând că „a alege nu înseamnă schimbarea unui nume cu un alt nume sau a candidatului unui partid cu candidatul altui partid”.

„Schimbarea autentică vine din felul de a face politică, prin felul în care se ajunge la opțiunea politică. A alege înseamnă ca alegătorii să poată opta pentru politicieni care dețin calitățile personale și profesionale ce garantează — acum vorbesc în situația alegerilor locale — o administrare reală a nevoilor și oferirea de soluții pentru comunitate”, a spus Iohannis.

El a pledat pentru responsabilizarea funcției publice. „Candidații trebuie să vină în fața alegătorilor cu un proiect comunitar vizionar pentru viitor: cu obiective clare, cu politici publice coerente și eficiente, îndreptate spre nevoile comunităților și care să servească interesele cetățenilor, nu politicienilor. Este nevoie ca alesul să lucreze în interesul comunității, este nevoie de foarte multă colaborare cu ceilalți politicieni și este nevoie de proiecte pentru comunitate”, a explicat șeful statului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă a ameninţat un bărbat cu bătaia: Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu una?

0
Șefa formațiunii SOS România, exclusă de justiție din cursa prezidențială, a intrat într-o altercație cu un bărbat, chiar în secția de votare. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a făcut scandal la urne "Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu...