VIDEO Președintele Klaus Iohannis la Alba Iulia, alături de cel mai bine plătit primar din România

klaus iohannis la alba iulia Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă de protocol

Preşedintele Klaus Iohannis la Alba Iulia a inaugurat Monumentul Marii Uniri şi a asistat la parada de aici, alături de zeci de mii de oameni, printre care și cel mai bine plătit primar din România.

La manifestările de la Alba Iulia a participat şi comisarul european Corina Creţu.

Preşedintele Klaus Iohanis la Alba Iulia a depus o coroană de flori la statuia cu bustul Regelui Ferdinand. Apoi, șeful statului a inaugurat Monumentul Marii Uniri.

Klaus Iohannis la Alba Iulia a susţinut o alocuţiune şi a asistat la parada militară. Preşedintele a fost aplaudat de către oamenii veniţi la Alba Iulia, iar Klaus Iohannis a făcut o baie de mulţime.

Klaus Iohannis a susţinut sâmbătă, la Alba Iulia, o alocuţiune cu prilejul inaugurării Monumentului Marii Uniri. “Trăim împreună emoţia de a ne afla în locul în care, acum un secol, 1228 de delegaţi, reprezentând toate segmentele şi straturile societăţii, proclamau unirea Transilvaniei, Banatului, Maramureşului, Sătmarului şi Crişanei cu Regatul României. Se încheia astfel, printr-un act de voinţă populară, unificarea provinciilor istorice într-o singură ţară, cu un destin modern şi european, România”, a spus Iohannis la începutul discursului său.

El a afirmat că avem privilegiul de a fi moştenit rodul celui mai important proiect concretizat vreodată în spaţiul strămoşilor noştri şi că este onorat să fie preşedintele României în perioada Centenarului. “Noi, cei de astăzi, avem privilegiul de a fi moştenit rodul celui mai important proiect concretizat vreodată în spaţiul strămoşilor noştri. Este datoria şi responsabilitatea noastră de a omagia trecutul şi de a insufla generaţiilor viitoare idealurile naţionale, reîncărcate cu noi semnificaţii.

Klaus Iohannis la Alba Iulia. Primarul ”nabab” Mircea Hava

”Este drept, 20 şi ceva de ani am fost plătiţi ca o femeie de serviciu, dar acum lucrurile s-au întâmplat, s-au petrecut, păcat că după atâţia ani, să fie plătiţi la aproape cât trebuie. Să ştiţi că deja se poate discuta de o carieră a funcţionarului public”, spunea anul trecut Mircea Hava.

El a devenit, odată cu punerea în aplicare a legii salarizării, cel mai bine plătit primar din România, câştigând 16.313 lei brut, mai mult decât primarul Capitalei, Gabriela Firea. Înainte de punerea în aplicare a acestei legi, Mircea Hava câştiga sub 5.000 de lei brut.

De asemenea, şi salariile angajaţilor din Primăria Alba Iulia au crescut considerabil, după ce consilieri locali au votat lefurile propuse în şedinţa ordinară din luna iulie. Noua lege a salarizării a permis majorarea considerabilă a salariilor, singura condiţie fiind ca angajaţii să nu plătească mai mult decât şeful instituţiei.

Viceprimarii din Alba Iulia, Paul Voicu şi Gabriel Pleşa, câştigă 14.500 de lei brut, în vreme ce administratorul public, Nicolaie Moldovan, are salariul 11.600 de lei. Șeful de cabinet al primarului câştigă 7.500 de lei brut, iar un consilier manager de proiect la serviciul Prognoze, Programe, câştigă 7.850 de lei, în vreme ce directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială are salariul brut de 8.110 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*