Klaus Iohannis: Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, nu vor fi noi restricţii

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Acesta a precizat că nu vor fi introduse noi restricţii. 

„Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult. E foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului. E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Dar se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii. Cum din păcate, nu poate fi vorba de introducerea de noi relaxări”, a afirmat preşedintele.

El a anunţat  Guvernul are în pregătire şi o să prezinte la momentul oportun, noi măsuri pentru programul de revigorare economică.

”Tot în legătură cu revigorarea economică e discuţia pe care o voi avea vineri şi sâmbătă la Bruxelles, în Consiliul European. E foarte important ca România să obţină o sumă cât mai mare pentru revigorarea economiei. Mă voi lupta acolo pentru acest lucru”, a precizat Klaus Iohannis.

El a afirmat că  starea de alertă continuă.”Protejaţi-vă, protejaţi-i pe ceilalţi!”, a încheiat preşedintele Iohannis.Guvernul urmează să decidă miercuri după-amiază, prelungirea stării de alertă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here