Klaus Iohannis: aleşii care-şi schimbă partidul îşi vor pierde mandatul

Klaus Iohannis

Klaus IohannisAlianța Creștin Liberală va contesta la Curtea Constituțională Ordonanța 55 „de legalizare a traseismului în administrația publică locală” și i-a avertizat pe colegii de alianţă că-și vor pierde mandatul dacă vor schimba partidul, a declarat miercuri la Sibiu liderul PNL, Klaus Iohannis

„Împreună cu specialiștii din Alianța Creștin Liberală a fost analizată această ordonanță și pe lângă faptul că noi politic am declarat și considerăm că această ordonanță vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament și de faptul că PSD-ul guvernează România, specialiștii noștri consideră că ordonanța este neconstituțională. În acest sens, îi avertizez public pe toți colegii mei din administrația publică locală, aleși, președinți ai consiliilor județene, primari, consilieri județeni, consilieri locali și supleanți pe listele consiliilor să nu se lase ademeniți și să nu opteze în concordanță cu această ordonanță. Noi, Alianța Creștin Liberală vom ataca toate aceste acte. Vom ataca ordonanța, vom ataca fiecare opțiune a unui ales local în parte”, a spus Klaus Iohannis.

El și-a exprimat încrederea că Ordonanța 55 va fi anulată de Curtea Constituțională: „Îi avertizez pe colegii mei că această ordonanță va fi anulată de Curtea Constituțională și se vor trezi în situația de ilegalitate, care va duce la pierderea mandatului lor. Este vorba de caracterul temporar al ordonanței, care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului, opțiunea alesului local de a schimba partidul politic. Este vorba, în al doilea rând, de înfrângerea dorinței electoratului, ceea ce am spus mai demult, o bătaie de joc la adresa electoratului, care s-a pronunțat prin votul său, fie direct, în cazul primarului sau al președintelui Consiliului Județean și pe listă pentru consilieri. Este o modificare cu un impact deosebit de puternic și inadmisibil în perioada de pregătire a alegerilor”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.