Justiţia din Bulgaria, palmă pentru România: Cere explicaţii în cazul Elenei Udrea! Fostul ministru a luat foc: Aveţi ocazia să faceţi istorie

Instanța din Bulgaria a decis să amâne pronunțarea în cazul Elenei Udrea, care a cerut să nu fie extrădată în România, aici unde are de ispășit o pedeapsă de șase ani, primită prin sentința dată de ÎCCJ în Dosarul Gala Bute.

Udrea a acuzat că este o victimă a opresiunii politice în România și a cerut ca Bulgaria să nu o extrădeze. Magistrații din Bulgaria au decis să amâne pronunțarea unei sentințe în cazul Elenei Udrea până pe 19 aprilie. România va trebui să prezinte un raport privind condițiile de detenție și să explice magistraților bulgari acuzațiile făcute de Elena Udrea.

Pledoaria Elenei Udrea

Decizia iccj a ajuns sa fie respinsă peste tot in Europa. Nu mai tarziu de acum doua săptămâni cereri de extrădare in baza deciziei iccj au fost respinse in Belgia, in Grecia acum câteva luni din nou in Grecia in marea Britanie, nenumărate cazuri Italia, in Franța, peste tot in Europa justiția din romania este criticata, iar cererile de extrădare și mandatele de arestare emise in baza deciziilor iccj in romania sunt respinse și criticate peste tot in Europa.

Aceeași decizie care se cere a fi executata acum statul roman a cerut sa fie executata in 2018 și atunci s a emis un mandat internațional de arestare împotriva mea și atunci am fost arestata trei luni după care statul roman și a retras acuzațiile împotriva mea. CCR a constatat ca am fost condamnata ilegal și a cerut eliberarea mea și și a retras mandatul de arestare internațională.

CITEŞTE ŞI: Udrea imploră judecătorii bulgari să nu o extrădeze în România

Va Multumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Nu știu dacă voi repeta ceva din ce au spus avocații pentru ca nu am înțeles in totalitate ce au spus! As vrea sa spun in primul rând ca plec de la convingerea ca de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s au întâmplat in Romania, am convingerea ca stau in fata unor judecători care au venit sa asculte situația in care ma aflu, sa analizeze din perspectiva legii, probele pe care le am depus și sa ia o decizie corecta, legală și curajoasa in același timp. Înțeleg ca acest caz al meu in fata tribunalul de aici nu este usor, măcar din perspectiva presiunii mediatice care exista, dar asta arată și la ce presiuni sunt supusa in Romania dacă aici in Bulgaria exista atât de mult interes pentru situația mea.

As spune distinsului tribunal ca este o ocazie , nu doar de a soluționa o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie pentru ca este un caz care privește justiția europeană. Decizia care se cere a fi executata prin acest mandat european s a dat in Romania nu doar cu încălcarea legilor românești, nu doar cu încălcarea Constituției Romaniei, s a dat cu încălcarea Curții Europene de Justiție.

După 3 ani, din nou se cere de către statul roman arestarea mea pentru aceeași decizie judecătoarească constata deja ilegală in 2018 de către CCR.
Știu ca trebuie mult curaj pentru o decizie corecta și legală in cazul meu.

E sigură că mandatul va fi retras

Sunt sigura ca statul roman își va retrage mandatul european, și acest mandat. O sa fim in aceeași situație in care am fost acum 3 ani doar ca între timp eu stau in pușcărie, un copil de 3 ani sta singur acasă și viața mea continua sa fie distrusă de 8 ani.

Știu ca poate unii spun ca Bulgaria nu este Marea Britanie sau Italia sau Franța sa aibă curajul sa se opună justiției din romania, dar nutresc speranța ca totuși exista judecători aici in Bulgaria care au curajul sa facă justiție corecta și care au curajul sa aplice corect atât dreptul bulgar cât și dreptul european.

Ca fost ministru și ca om politic știu ca întotdeauna clasamentul țărilor europene Romania și Bulgaria ocupa ultimele doua locuri la mai toate capitolele, aveți ocazia ca sa arătați ca in justiție Bulgaria este înaintea romaniei
In speranța ca o sa analizați curajos cazul meu, va Multumesc
Solicit sa respingeți cererea de predare făcută de autoritățile romane.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here