Judecătoria Sectorului 4: Piedone nu poate candida la Primărie. Sentinţa nu este definitivă

Piedone
Primarul Piedone își obligă directorii să-i poarte chipul, pe mașinile personale, prin tot sectorul 4

Piedone

Judecătoria Sectorului 4 a decis miercuri că fostul primar Cristian Popescu Piedone nu poate candida pentru un nou mandat.

Magistrații au admis mai multe contestații depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv și de avocatul Gheorghe Piperea și au respins candidatura lui Piedone la funcția de primar al Sectorului 4. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

„Admite excepția nulității cererii invocată din oficiu. Anulează contestația formulată de petentul Marin Mario Cezar în contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian Victor Piedone, ca nesemnată. Respinge excepția autorității de lucru judecat invocată de petenții Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Cătălin, Hogea George Narcis, Golu Adrian, Corcău Alexandru Constantin, ca neîntemeiată. Admite contestațiile la legea electorală, conexate, formulate de petenții Eleonora Arjoca, Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Cătălin, Hogea George Narcis, Golu Adrian și Corcău Alexandru Constantin în contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian Victor Piedone. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Victor Piedone pentru funcția de primar al sectorului 4 București. Cu apel în termen de 24 de ore de la pronunțare, cererea de apel se va depune la Tribunalul București”, se arată în decizia judecătorilor.

În sala de judecată, contestatarii au arătat că Piedone a primit deja o decizie definitivă din partea Tribunalului București prin care i s-a respins candidatura pentru un nou mandat. De asemenea, ei au spus că este curios faptul că Piedone a strâns semnăturile de susținere într-un timp atât de scurt, solicitând magistraților să verifice listele.

În plus, avocata Eleonora Arjoca a precizat că, în cazul alegerilor, candidaturile depuse pe mai multe liste sunt nule de drept, referindu-se la faptul că Piedone a candidat mai întâi ca independent, apoi din partea unui partid politic, în speţă PPU-sl.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.