Iubita lui Oprescu, declaraţii BOMBĂ în Grecia: A fost condamnat la moarte!

Spitalul Universitar

Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, a dat declaraţii în faţa instanţei din Atena, acolo unde judecătorii analizează cererea de extrădare a fostului primar al Capitalei.

Cu ochii în lacrimi, Adriana Nica a explicat că Sorin Oprescu este în pericol de moarte în cazul în care va fi extrădat în România.

Adriana Nica, medic ATI, este partenera de viață a lui Sorin Oprescu de 12 ani. Cei doi locuiau împreună, iar în ultima perioadă în care Oprescu se mutase în Grecia, dr. Nica făcea naveta România-Grecia în fiecare weekend.

Parteneri de 12 ani

Medicul a făcut declarații în fața instanței din Atena, unde se judecă extrădarea lui Sorin Oprescu.

„Sunt partenera lui de viață de 12 ani. Locuim împreună de 12 ani. Veneam în fiecare weekend la el, de când este aici.

Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De ce a venit în Grecia? De mult și-a dorit când iese la pensie să vina în Grecia.

Când a terminat activitățile în București să aibă un venit asigurat pe lună, s-a mutat aici. Eu veneam în fiecare lună și toate concediile le petreceam aici.

Nu ne-am căsătorit pentru că nu consider că un act este necesar pentru a arăta cuiva că îl iubești. Este un om de o loialitate, devotament, apreciere față de oameni.

CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu, ultima şansă: Află dacă va fi extrădat!

Este prof. univ., medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate.

Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici. Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce. Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare.

Nu pot să emit opinii juridice, dar am luptat alături de el pentru a afla adevărul în România, dar instanțele l-au condamnat la moarte fară să fie interesate de aflarea adevărului.

Nu are nicio vină

Am speranța că aici va avea un proces echitabil. Nu Sorin a fost denunțat, ci un director din Primăria condusă de Sorin a fost prins de DNA cu mita și a fost de acord să colaboreze cu DNA să scape el și să-l acuze pe Sorin, știind că Sorin trebuia să plătească o datorie unei persoane, ceea ce s-a întâmplat.

Înainte să vină cu acești bani, i-a spus lui Sorin că îl ajuta cu datoria. A devenit colaborator al DNA și a fost condamnat doar pe această mărturie tocmai că el să scape.

El în România nu va fi judecat echitabil, pentru că i s-a dublat pedeapsa la recurs fară probe noi, iar domnul judecător minoritar a explicat în decizie că trebuie să fie achitat pentru două din fapte și că i s-au mărit acuzațiile în recurs și din acest motiv nu a avut parte de proces echitabil, o spune judecătorul.

În România este o singura cale de atac extraordinară, iar termenele sunt de ordinul anilor, el va trebui să stea închis și nu vă apuca acel termen.

Suferă de multe afecţiuni

Are diabet dezechilibrat, care da complicații ireversibile cu risc de deces. El trebuie sa aiba regim alimentar si să-și calculeze fiecare preparat si sa vada cate glucide, lipide proteine. In nicio închisoare nu poate sa aibă aceasta ocazie. Insulina se face în funcție de mese. Trebuie și activitate sportiva, pt ca împreună, insulina, alimentația si activitatea fizica continua la consumul de zahar din sange.

Cand a fost reținut, cum erau condițiile? Condițiile sunt inumane, aglomerația, condiții precare de igiena, nu pot ieși din camera, nu au asistenta medicala, el fiind cu diabet si probleme cardiace. El poate intra in come neurologice care duc la deces. A fost condamnat la moarte!

Cazul Adamescu – înainte sa moara a lăsat o scrisoare pe care familia a publicat-o unde sunt descrise condițiile inumane, a fost privat de dreptul la sănătate. In cele din urma a murit, nu s-a mai făcut nicio cerere de suspendare”, a încheiat Adriana Nica în fața judecătorilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here