ITALIA. Un român preferă să stea pe stradă şI refuză ajutorul autorităţilor

FOTO: GAZETA ROMANEASCA

Povestea lui Daniel, un român din Termoli, care refuză ajutorul autorităților. Site-ul quintopotere.it a fost cel care a scos la iveală povestea lui Daniel, un om al străzii din România, în vârstă de 53 de ani, care doarme în stația Termoli.

CITEŞTE ŞI:  Sibiu. Mamă și copil, accidentați pe trecerea de pietoni de un șofer italian de 82 de ani

Povestea sa, similară cu cea a multor alte persoane fără adăpost, a fost relatată de jurnalistul Antonio Loconte.

„Antonio, te rog să vii la Termoli, un om al străzii din România doarme în gară și are o problemă la picior, nu poate continua să stea așa”. Așa începe povestea lui Daniel, care a suferit un accident la un picior.

Însă reporterilor nu le-a fost ușor să îl ajute pe bărbatul de 53 de ani din cauza comportamentului său „nu tocmai cooperant”.

O asociaţie a vrut să-l ajute

„Am descoperit”, continuă articolul, „că instituțiile din Termoli, unde sunt în jur de 35 de persoane fără adăpost, îi oferiseră deja lui Daniel ospitalitate într-un dormitor, așa cum asociația care gestionează proiectul ‘Orașul invizibil’ îl invitase de mai multe ori să meargă la centrul lor de zi. După o discuție, am crezut că am obținut un angajament din partea lui Daniel, dar a doua zi după ce ne-a arătat dormitorul, consilierul municipal pentru asistență socială ne-a informat că Daniel a preferat să doarmă din nou la gară, deși avea un pat disponibil”.

Chiar și după aceea, Daniel nu a fost convins să accepte primirea, chiar dacă temporară, în dormitor, iar apoi a trimis o fotografie de la spitalul din San Severo, unde a trebuit să îl trateze medical în urma unei agresiuni primite de la un bărbat care l-a făcut să creadă că vrea să îl ajute. Cel puțin aceasta este relatarea lui Daniel.

Păcat, pentru că atât de mulți oameni i s-ar fi pus la dispoziție pentru a-i ușura viața de suferință. „Daniel ajută-te pe tine însuți, că cerul te ajută”, au mai scris jurnaliștii italieni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here