ITALIA. O bătrână şi-a lăsat averea îngrijitoarei

O bătrână i-a lăsat moștenire îngrijitoarei casa și conturile bancare, dar verii defunctei au depus o plângere și au cerut deshumarea cadavrului. Procuratura a cerut arhivarea cazului, dar rudele s-au opus.

CITEŞTE ŞI: ARAD. Italian bănuit că şi-a ucis prietenul din copilărie, prins în România

Aceasta este povestea unei moșteniri litigioase pe care o are în vedere judecătorul care a fost chemat să decidă dacă să arhiveze cazul sau să îl ducă în instanță, scrie ilrestodelcarlino.it.

Defuncta era o femeie în vârstă din Pesaro, cunoscută în oraș pentru marea sa pasiune pentru fotografie, atât de mult încât a primit o recunoaștere națională din partea Federației italiene a asociațiilor fotografice.

Femeia, care era necăsătorită și trăise întotdeauna singură, a murit la domiciliu în februarie 2021. Cu toate acestea, în ultimii ani, începând din 2019, după o spitalizare, ea decisese să angajeze o îngrijitoare care să o ajute în treburile zilnice și a apelat la serviciile unei femei din Rep. Moldova.

Femeia a decedat

În februarie 2021, bătrâna a decedat. Și a apărut testamentul în care femeia din Pesaro își lasă casa și conturile bancare menajerei sale. Însă, când verișoarele, în vârstă de peste 80 de ani și care locuiesc într-un alt oraș, află de testament, depun o plângere prin intermediul unui avocat, susținând că ruda a fost înșelată de îngrijitoare. Potrivit acestora, ar fi încasat și ea circa 90 de mii de euro în doi ani, cu retrageri nejustificate. Ei au cerut ca trupul să fie exhumat.

Procuratura estimează că defuncta i-a lăsat totul îngrijitoarei în deplinătatea facultăților mintale. Avocata îngrijitoarei, Liana Pesaresi, a depus un memoriu în care insistă asupra lucidității bătrânei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here