Irina Onescu, primărița din Petriș, fostă prezentatoare la MTV, semnalează gropile de pe DN7

Irina Onescu

Primarul comunei arădene Petriş, Irina Onescu, fostă prezentatoare la MTV, semnalează starea de degradare în care se află asfaltul pe DN7, între localităţile Petriş şi Zam.

Primarul comunei Petriş, Irina Onescu, a transmis în scris CNAIR o solicitare pentru efectuarea de lucrări de reparaţii pe DN7, în zona comunei şi până la limita cu judeţul Hunedoara, arătând că pe un tronson de câţiva kilometri au loc multe accidente din cauza gropilor din carosabil.

”Numeroasele gropi, denivelări şi efectiv cratere de dimensiuni alarmante au cauzat deja multiple accidente rutiere (…) Pentru a evita producerea pe viitor a unor tragedii, vă solicităm imperios să interveniţi pe acest sector de drum cu lucrări urgente de reabilitare, astfel încât să nu transformăm Valea Mureşului – comuna Petriş într-un punct negru pe harta rutieră”, a scris primarul în solicitarea transmisă CNAIR.

Primărița a mai cerut presemnalizarea sectorului cu indicatoare corespunzătoare, ”astfel încât şoferii să poată adapta viteza la condiţiile de drum şi să fie prudenţi la pericolul care îi aşteaptă”. În ultimele săptămâni, numeroşi şoferi au postat fotografii cu starea de degradare avansată în care se află DN7, pe mai multe segmente din judeţul Arad, în condiţiile în care şoseaua este cea mai circulată din judeţ, fiind legătura principală între Vama Nădlac şi centrul ţării.

DN7 are 158 de kilometri în judeţul Arad, iar reabilitarea acestei lungimi în perioada 2007-2009 a costat 54 de milioane de euro, garanţia oferită de constructor expirând în 2013.

DN7 este unul dintre cele mai aglomerate drumuri din vestul ţării, asigurând legătura cu vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*