Iohannis, ULTIMATUM pentru Putin: Să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei!

Iohannis pune capăt zvonurilor

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm, miercuri, în numele României, anunțul liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, privind „mobilizarea parțială” a rezerviștilor ruși pentru a putea participa la conflictul din Ucraina.

CITEŞTE ŞI: Iohannis: Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele

„România condamnă ferm anunțul președintelui Putin despre pașii pe care îi face Rusia spre noi escaladări în războiul ilegal împotriva Ucrainei. România reiterează apelul către Federația Rusă să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să-și retragă toate forțele armate”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Mobilizare parţială

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că a luat act cu îngrijorare de declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin – privind mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi organizarea unor aşa-zise referendumuri în regiunile ucrainene Donbas, Herson şi Zaporojie – şi a subliniat că România îşi va păstra atitudinea echilibrată şi va continua să analizeze cu calm alături de aliaţii din NATO evoluţia situaţiei din Ucraina.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here