Iohannis: Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă. Șeful statului spunde că măsurile de carantină locală au dat rezultate în localitățile în care numărul de cazuri explodase.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional. (….)Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor”, a declarat președintele Iohannis.

În ultimele 24 de ore, în România au fost 9.739 de cazuri noi de COVID-19, din 35.575 de teste efectuate. Alți 168 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here