Iohannis, război cu samsarii din energie: Unii au făcut profituri uriaşe!

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Cotroceni, că România are rezervele necesare pentru a asigura alimentarea locuințelor cu gaze în această iarnă și a spus că ultima OUG adoptată de Guvern vine să rezolve problema „profiturilor uriașe” făcute de unele companii în criza energetică.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, avertisment pentru diplomaţi: Avem de gestionat riscuri multiple!

„Criza energetica e urmare a razboiului dus de Rusia impotriva Ucrainei, nu e o problema creata in Romania.

Modalităţi de ameliorare

Guvernul a luat de la bun inceput lucrurile foarte in serios, a cautat si a gasit modalitati de ameliorare a situatiei si in toate discutiile avute de mine cu premierul si cu ministrul Energiei am subliniat ca prima prioritate trebuie sa fie consumatorii si din ei o atentie speciala trebuie pentru cei vulnerabili care nu-si permit sa plateasca preturi mari la energie.

S-a tinut cont, toate ordonantele s-au dat prioritar pentru protejarea oamenilor de cresterea preturilor. Ultima ordonanta a creat o oarecare rumoare in piata, dar protejeaza cetatenii romani. In acelasi timp e gandita pentru a crea un echilibru, trebuie sa recunoastem ca unii au facut profituri uriase in criza energetica. Si atunci discutia mea urmatoare cu premierul si ministrul Energiei a fost cum vom trece iarna. Amandoi m-au asigurat ca Romania are rezervele necesare de gaz pentru a putea trece prin iarna, acesta este raspunsul pe care l-am primit”, a declarat Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here