Iohannis: Împreună am salvat vieţi. Dacă situaţia se va înrăutăţi, nu voi ezita să declar din nou starea de urgenţă

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis a apreciat eforturile românilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Concluzia sa a fost: ”Împreună am salvat vieti. Aşa arată o naţiune puternică şi unită”.

Preşedintele a a avertizat că dacă situaţia se va înrăutăţi, nu va ezita să declare din nou starea de urgenţă. 

”Suntem la finalul a două luni dificile în care cei mai mulţi, majoritatea covârşitoare, aţi respectat restrIcţiile. Aţi stat în case. Aţi renunţat să vă vedeţi familIa şi prietenii. V-aţi schimbat viaţa, punând mai presus viaţa celorlalţi, Am reuşit să limităm răspândirea. Dumneavoaatră sunteţi eroi naţionali. Vă mulţumesc pentru sacrificii. Putem spune acum că împreună am salvat vieţi, Aşa arată o naţiune puternică şi unită şi la fel trebuie să continuăm şi în lunile următoare. Lupta cu virusul este departe de a se fi încheiat”, a declarat preşedintele.

„Într-o situație de urgență ori de alertă, Guvernul, indiferent de culoarea politică, este cel care trebuie să ia măsuri imediate. Pentru că el are instrumentele executive pentru a le pune în practică rapid atunci când se impune. În ultimele săptămâni, s-au văzut foarte bine deficiențele statului. Dar această perioadă ne-a arătat și că cele mai grele provocări pot fi depășite dacă Executivul, reprezentat de Președinte și Guvern, lucrează ca o echipă. Și acesta este modul de funcționare corect într-un stat consolidat. Ca Președintele și Guvernul să își înțeleagă responsabilitățile și să colaboreze pentru a proteja cetățenii”, a declarat Klaus Iohannis.

Şefu, statului a prezentat datele referitoare la numărul de îmbolnăviri şi la situaţia celor aflaţi în spitale, precum şi la numărul de teste.

Mulţumiri pentru cadrele medicale

”Vreau să mulţumesc medicilor şi personalului medical pentru eforturile extraordinare din această perioadă. Protejarea cadrelor a fost esenţială în lupta cu răspândirea virusului România a fost foarte puţin pregătită să facă faţă unei crize. În rezerva statului nu am găsit materialele necesare într-o situaţie de urgenţă. Am reuşit să achiziţionăm tot ce era nevoie. Situaţia fără precedent din aceste săprămâni ne-a pus în faţă o oglindă nemiloasă a eşecului din ultimii 30 de ani în fundamentarea unui stat modern”, a declarat preşedintele.

El a subliniat că reconstrucţia statului este un obiectiv ambiţios..”Am văzut chiar zilele trecute cu câtă iresponsabilitate unii parlamentari erau aproape să facă inoperabilă şi legea privind starea de alertă. Legislaţia trebuie să fie coerentă ca să se poată interveni. Guvernul, indiferent de culoarea politică, trebuie să poată, în situaţii de urgenţă, să intervină”, a afirmat Iohannis. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here