Iohannis, discuţii FULGER cu Joe Biden: Cum va acţiona România

Cei mai puternici oameni ai lumii stau, la această oră, faţă în faţă la summitul istoric al NATO, care are ca temă principală invadarea Ucrainei de către Rusia.

Sunt aşteptate decizii cruciale, mai ales că liderii europeni şi preşedintele Americii fac front comun în faţa Rusiei.

La Summit participă și președintele României, Klaus Iohannis, alături de ceilalți lideri ai statelor membre NATO. Acesta s-a întâlnit, cu scurt timp în urmă, cu președintele american Joe Biden.

CITEŞTE ŞI: Iohannis, întâlnire cu şefii de state şi de guverne din ţările NATO! Biden vine cu o nouă strategie

Cei doi și-au strâns mâna și au discutat, preț de câteva minute, în prezența secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, și a secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Alte întâlniri

După summitul NATO urmează alte două întâlniri extrem de importante. Este vorba despre summitul G-7 şi reuniunea şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, toate având ca subiect invadarea Ucrainei de către Rusia.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană va adopta o nouă politică de apărare comună, numită Busola Strategică. Aceasta va permite UE să-şi creeze o forţă de reacţie rapidă, formată din 5.000 de militari.

La bază stau actualele grupuri tactice, pe care Uniunea le are din 2007, dar care nu au fost folosite niciodată. Este, aşadar, o zi extrem de importantă pentru soarta războiului din Ucraina, dar şi pentru toată Europa, inclusiv pentru noi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here