Iohannis, despre noi restricţii anti-COVID!

Curtea Constituțională
Klaus Iohannis a stricat jocul baronilor de Tulcea FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că este supărător să vedem iarăşi un val de infectări cu SARS-CoV-2, precizând că statisticile arată că îmbolnăvirile nu produc forme mai grave decât până acum.

CITEŞTE ŞI: Iohannis despre coaliția de guvernare: „Pe cât de greu a fost acceptată, pe atât de repede echipa s-a sudat”

De asemenea, el a menţionat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, i-a transmis că nu se gândeşte la măsuri restrictive.

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre creşterea numărului cazurilor de COVID-19.

Un nou val de infectări

„Este supărător să vedem iarăşi un val de infectări. Pentru aceste forme de virusuri vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat şi pe care ni l-am dorit. Pe de altă parte, cel puţin statisticele spun că nu se produc forme mai grave decât până acum. Am discutat cu ministrul Sănătăţii şi domnul ministru mi-a spus că nu se gândeşte la măsuri restrictive, ci la recomandări în acest domeniu. Sper să aibă dreptate. Grija pentru propria persoană şi cei apropiaţi este de bun augur în aceste vremuri”, a transmis Iohannis.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat luni că peste 7700 de noi cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, existând o creştere de aproximativ 80% a numărului de cazuri faţă de finalul lunii mai şi începutul lunii iunie. Rafila precizează că numărul deceselor se menţine, din fericire, unul scăzut. Un val sau „mini-val” al pandemiei este aşteptat spre finalul verii, conform scenariilor prezentate de Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here