joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăIohannis a declanşat tsunami în PNL: Ne-a pierdut!

Iohannis a declanşat tsunami în PNL: Ne-a pierdut!

-

Declaraţiile lui Klaus Iohannis, care i-a certat, miercuri, de la New York, pe liberali, că au iniţiat legea pentru candidatura sa la Senat, au provocat un adevărat şoc la vârful partidului, au declarat surse din conducerea formaţiunii pentru Antena3.ro.

CITEŞTE ŞI: Sorin Lavric – senator AUR: Cu ANAF-ul pe urme, Iohannis aleargă după imunitate!

„Despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă pentru mine este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine, și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană, și atunci cred că m-am exprimat foarte clar”, a spus Klaus Iohannis, la New York, unde se află la reuniunea ONU.

Liderii PNL au aflat de aceste declaraţii în faţa televizorului şi au fost cu totul stupefiaţi. Au început apoi să se sune unul pe celălalt şi să-şi împărtăşească furia, având în vedere că atât PNL cât şi Nicolae Ciucă au fost puşi într-o situaţie cel puţin penibilă de afirmaţiile şefului statului, după ce toţi liderii au depus eforturi să concretizeze legea prin care candidatura lui Klaus Iohannis la Senat ar fi devenit posibilă.

Mai mulţi lideri ai partidului au povestit, pentru Antena3.ro, că nu le-a venit să creadă când au auzit cum sunt certaţi pentru promovarea proiectului de lege, în condiţiile în care de la Palatul Cotroceni li s-a cerut să rezolve acest aspect legal pentru ca Iohannis să poată candida pentru Parlament.

„Să îi dăm afară pe cei doi iniţiatori!”, a spus unul dintre liderii partidului, miercuri seară, nervos, referindu-se la senatorul Daniel Fenechiu şi la deputatul Gabriel Andronache, cei doi parlamentari care au fost puşi să semneze amendamentul de modificare a Legii electorale.

Reacţiile din PNL nu sunt însă asumate oficial, pentru că niciunul dintre lideri sau dintre cei din eşalonul doi al partidului nu au curajul să îşi asume public nemulţumirile provocate de acţiunile şi declaraţiile lui Klaus Iohannis. Însă, având în vedere că actualul preşedinte de la Cotroceni îşi doreşte ca după terminarea mandatului să se întoarcă la PNL unde să fie înscăunat preşedinte al partidului, devine complicat pentru el ca acest lucru să se mai întâmple.

„Nu îl pune nimeni preşedinte, după ziua de azi ne-a pierdut şi pe cei câţiva care mai aveam respect pentru el”, a spus unul dintre liderii PNL.

Opinia generală în partid, cu excepţia celei a lui Nicolae Ciucă, care îl susţine pe Iohannis fără rezerve, este că actualul şef al statului dinamitează pur şi simplu campania electorală a PNL, şi şansele lui Ciucă de a ajunge în al doilea tur al prezidenţialelor, şi şansele formaţiunii de a câştiga un scor cât mai bun la parlamentare, atât cu solicitările sale de a i se rezolva probleme personale, cât şi prin „bagajul” negativ reprezentat de sentinţa dată de IICCJ prin care familia Iohannis este obligată să restituie statului 300 000 de euro încasaţi din chirii în mod ilegal pentru două dintre imobilele de la Sibiu, sau de dezvăluirile despre cheltuielile faraonice făcute din bugetul statului pentru călătoriile sale cu avioane de lux şi pentru confortul său personal.

Campania lui Nicolae Ciucă merge deja sub aşteptări, mai ales în condiţiile în care, inclusiv acum, cu o săptămână înainte de termenul limită până la care se pot aduna semnăturile necesare pentru candidaturile la prezidenţiale, în partid există încă speranţe din partea unei bune părţi a membrilor că el va fi înlocuit totuşi cu un candidat mai bun.

Eşec la alegeri

Mulţi dintre liberali spun că, aşa cum le arată cifrele din analizele interne, mare parte dintre voturile partidului vor merge la prezidenţiale nu la Ciucă, ci la un alt candidat, ceea ce prefigurează un eşec răsunător la alegeri.

După alegerile care se încheie pe 8 decembrie va exista, cu siguranţă, un Congres al PNL pentru alegerea unei noi conduceri, în cazul în care (aşa cum arată în acest moment sondajele de opinie), Nicolae Ciucă nu va reuşi să intre măcar în al doilea tur al prezidenţialelor. Pentru acest Congres şi pentru schimbarea de gardă avea nevoie Klaus Iohannis de candidatura la Senat, pentru că, dacă pleacă de la Palatul Cotroceni pentru a deveni persoană privată, nu poate fi inclus în jocul de putere din partid şi nici în negocierile cu PSD pentru alcăturirea viitorului Guvern.

O discuţie despre proiectul care să dea posibilitatea şefului statului să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare a avut loc în data de 3 aprilie între preşedinţii PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu şi preşedintele Klaus Iohannis, iar atunci, Marcel Ciolacu ar fi promis sprijin pentru demers, pentru ca ulterior să se răzgândească, au declarat surse liberale pentru Antena 3 CNN.

Din acest motiv, Nicolae Ciucă şi-a asumat chiar şi o posibilă rupere a Coaliţiei de guvernare, declrând, marţi, că nu mai doreşte să partidipe la şedinţele cu PSD şi că nu vede cum mai poate exista o alianţă cu partidul lui Ciolacu după alegeri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...