Ioan Rus susţine că magistrala de metrou spre Otopeni are finanţarea asigurată

OtopeniMagistrala 6 de metrou 1 Mai – Otopeni are finanţarea asigurată şi constructorii se pot apuca de treabă, a declarat marți Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în cadrul Comisiei de specialitate din Senat.

„Metrorex este în situația în care proiectul de lege în regim de urgență a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Otopeni (de fapt, racordul spre Otopeni porneşte de la staţia 1 Mai – n.red.). Dacă s-ar aproba în iunie avem toți banii necesari alocați și cu începere a lucrărilor. Cu aceasta, Bucureștiul va deveni, cu siguranță, capitala cu cea mai bine structurată rețea de metrou din Europa”, a spus Rus.

În ceea ce privește Master Planul pe transport, el a precizat că rigorile impuse de Comisia Europeană va trebui respectate de oricine vine la putere în România.

„Dat fiind faptul că acest master plan nu este al PSD, este al României, în mod normal ar trebui să-l susțină toată lumea. Câtă vreme el va fi aprobat de Comisia Europeană este semn că s-au respectat rigorile impuse de Comisie, rigori pe care va trebui să le respecte și PNL dacă vine la putere și noi. Nu avem un litigiu aici, decât discuții de piață, de vânzători de zarzavaturi”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.