ANCHETĂ CETATEANUL.NET Răspunsurile autorităților în legătură cu afacerea de famiglie de la Restaurantul Mogoșoaia

Restaurantul din Palatul lui Brâncoveanu
Adrian Vlad Chioțan (stânga) a închiriat Restaurantul Mogoșoaia propriului subaltern

După dezvăluirile cetateanul.net din luna aprilie legate de afacerile suspecte de la Palatele Brâncovenști, unde restaurantul din incintă a fost închiriat de un secretar de stat către consilierul său personal, Primăria capitalei și Centrul de Cultură ne-au răspuns la întrebări.

Din răspunsurile primite de la Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea și de la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului reiese că practica unui fost director al ultimei instituții de a închiria spații în Palatul Mogoșoaia către un apropiat și viitor consilier personal nu este una care să atragă revolta. Nici faptul că marca Palatul Mogoșoaia a fost înregistrată de o companie privată nu scoate din pasivitate instituțiile publice. Miza este administrarea spațiului unuia dintre cele mai profitabile și cochete restaurante pe perioada verii din jurul Bucureștiului.

Ancheta cetateanul.net

Acum o lună, cetateanul.net dezvăluia că după modelul „nașul și finul”, un secretar de stat a închiriat restaurantul Mogoșoaia unui subaltern un local de lux. Este vorba de restaurantul din Palatul lui Brâncoveanu, unul dintre cele două amenajate în Palatul Brâncoveanu de la marginea Capitalei, care a fost închiriat în 2016 de Adrian Vlad Chioțan, președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, din cadrul Ministerului Muncii, consilierului său personal din această instituție.

O firmă deținută de Alexandru Alexandrescu, consilier personal al președintelui Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), secretarul de stat Adrian Vlad Chioțan, a ajuns să dețină unul dintre cele două restaurante deschise acum în cadrul Palatului Mogoșoaia. Până anul trecut a fost singurul. Mai mult, firma lui Alexandrescu deține domeniul de internet palatulmogosoaia.ro și chiar comercializează vin sub această marcă.

Însă, frapant este faptul că Alexandru Alexandrescu a obținut spațiul comercial tocmai de la șeful său, președintele ANPD, Adrian Vlad Chioțan, secretar de stat în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Restaurantul Mogoșoaia, afacere de famiglie la Ministerul Muncii

Răspunsurile

Informațiile cerute de cetateanul.net au fost:

In acest moment, 8 aprilie 2019, mai exista vreun contract între Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Alval Internațional prin care firma – care a primit din 2016 spre închiriere spațiu pentru amplasare restaurant și terasa în interiorul Palatului Mogoșoaia – să-și continue activitatea și în acest an?

  • Răspuns Centrul Cultural: La acest moment, există în derulare un contract încheiat între Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești și Alval Internațional privind folosința unui spațiu cu destinația restaurant și terasă.

Care este suma pe care Alval International trebuie sau a plătit-o deja către centrul cultural pentru chiria spațiilor în anul 2018?

  • Răspuns Centrul Cultural: Suma pe care Alval International a plătit-o către centrul cultural pentru chiria spațiului  în anul 2018, depășește tarifele minime aprobate de Consiliul General al Municipiului București cu această destinație.

Contractul era valabil pe șase luni pe perioada unui an, mai-octombrie, însă am văzut că s-a organizat inclusiv petreceri de Revelion, acest lucru a fost avizat de Centrul Cultural?

  • Răspuns Centrul Cultural: Toate evenimentele ce au/au avut loc în incinta Centrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, s-au desfășurat doar în condiții de legalitate și cu respectarea prevederilor legale aplicabile.

Alval International folosește marca Palatul Mogoșoaia în cadrul restaurantului, pe site-ul propriu, a realizat și o marcă de vin și chiar a înregistrat marca la OSIM. Are voia să facă acest lucru? Centrul Cultural primește bani pentru folosirea denumirii?

  • Răspuns Centrul Cultural: Site-ul instituției Centrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porție Bucureștiului este https: www.palatelebrancovenesti.roReferitor la afirmația dumneavoastră potrivit căreia Alval International folosește marca Palatul Mogoșoaia în cadrul restaurantului, pe site-ul propriu, a realizat și o marcă de vin și chiar a înregistrat marca la OSIM, dacă aceasta este reală, acest aspect nu putea fi realizat decât cu respectarea prevederilor legale aplicabile de către organismele/instituțiile abilitate.

În afară de Alval International, mai exista vreo alta firma, persoană fizică, asociație care are spații spre închiriere în cadrul Palatului Mogoșoaia pentru a desfășura activități de tip restaurant sau alimentație? Dacă da, care sunt acestea, perioada contractuală și chiria anuală?

  • Răspuns Centrul Cultural: Orice firmă, persoană fizic, asociație poate închiria spații în cadrul Centrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, cu respectarea dispozițiilor legale aplicabile. Sumele minime sunt aprobate anual prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București.

Domnul Alexandru Adrian Alexandrescu, acționar unic și administrator al Alval International, a lucrat vreodată in cadrul Centrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului sau a avut legături contractuale prin care a fost plătit de centrul cultural în perioada 2015-2017?

  • Răspuns Centrul Cultural: Domnul Alexandru Adrian Alexandrescu nu a șucrat în cadrul Centrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și nu avut legături contractuale prin care a fost plătit de centrul cultural în perioada 2015 – 2017.

Care a fost perioada în care Adrian Vlad Chioțan a condus Centrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului?

  • Răspuns Centrul Cultural: Perioada în care Adrian Vlad Chiotan a ocupat funcția de director general în cadrulCentrului de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului a fost 08.02.206-08.08.2016.

 

u

 

LĂSAȚI UN MESAJ