VIDEO Peste 100 de oameni evacuați și 50 case inundate în județul Galați

Inundații în iunie. Ploile abundente din ultimele două zile au făcut ca pârâul Corozel să iasă din albie şi să inunde mai multe gospodării din comuna Corod, județul Galați. Zeci de familii au fost evacuate și își vor petrece, cel mai probabil, noaptea la școala din sat sau pe la rude și vecini. De teama inundațiilor, unii oameni vor face noapte albă, în stradă.

Echipe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, de la Apele Române, dar și membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă se află în zonă și monitorizează situația.

”Sunt cel puțin 100 de oameni evacuați, nu sunt în pericol, au fost evacuați de Primărie. Am dat RO Alert și pentru localitatea Matca, viitura pune în pericol comunitatea. Este și un drum județean blocat, apa are 20 de centimetri pe o distanță de 100 de metri”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

În cazul care situația se agravează, autoritățile județene au anunțat că vor  trimite apă și alimente famiilor afectate de inundații. 

Județul Galați este vizat de o avertizare de tipul cod portocaliu de ploi abundente, până marți dimineață.

„Evaluarea situației se face la nivelul comunităților, tot acolo sunt stabilite eventualele pagube. Dacă va fi nevoie, vom aloca bani de la bugetul Consiliului Județean pentru apă și alimente, dar și pentru alte lucruri necesare. De asemenea, vom face o ședință extraordinară la nivelul Consiliul Județean dacă situația o va impune”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

articol scris de Cornelia Petrescu

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here