Intervenție dificilă în județul Galați, din cauza ninsorii viscolite: un sector de drum național este închis

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră este în continuare oprită pe DN 24D, între localitățile Băleni -Tulucești, județul Galați, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele zile. Se acționează cu autospeciale pentru deszăpezire.

„În acest moment, utilajele acționează pe porțiunea cea mai problematică, cuprinsă între localitatea Băleni și intersecția DN 24D cu DN 26”, au transmis reprezentanții companiei.

De asemenea, se mențin restricțiile de circulație pentru camioane pe DN26 Galați – Murgeni și pe DN24D Bălăbănești – Băleni. Cel mai greu se circulă între Băleni și Vârlezi și între Tulucești, Oancea și Gănești.

Potrivit ISU Galați, se menține restricția traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 3,5 tone pe DN 22B – dig Brăila –Galați.

Drumarii lucrează fără oprire pentru a desfunda tronsoanele unde viscolul a creat probleme și a adus foarte repede zăpada înapoi pe partea carosabilă. Vântul a bătut atât de tare încât, pe mai multe porțiuni de drum, s-au format troiene de zăpadă.
Sunt zeci de utilaje (sărărițe cu lamă, vole și autogredere) care acționează în acest moment pe mai multe drumuri județene. Prioritare sunt drumurile cu trafic mare.
Se lucrează și în zona Greaca (între Schela și Slobozia), pe o distanță de 2 kilometri, unde traficul se desfășoară cu dificultate, astfel încât în câteva ore să curățăm complet partea carosabilă și să se poată circula pe două benzi.
„Pe toata durata ninsorii și a viscolului, am intervenit pentru scoaterea mașinilor din zăpadă, curățarea drumurilor, pentru a ajuta ca ambulanțele să ajungă la pacienți sau atunci când am fost solicitați de către reprezentanții ISU”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here