Cum a rămas interlopul Remus Rădoi, prietenul polițiștilor din Olt, fără licenţe de funcţionare pentru firmele de pază

Interlopul Remus Rădoi
Interlopul Remus Rădoi

Remus Rădoi, interlopul la care a apelat șeful Poliției Olt, Nicolae Alexe, pentru a o găsi pe Alexandra Măceșanu, a rămas fără licențele de funcționare pentru ambele firme de pază pe care le controlează: Spartan Pază şi Protecţie SRL şi Safety Security SRL.

.Prima licenţă de funcţionare a fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal, iar a doua licenţă de funcţionare a fost anulată de IGPR, în această lună, în urma neregulilor constatate, a dezvăluit, în exclusivitate, jurnalista Sorina Matei pe blogul său: sorinamatei.ro.

Prima licenţă pierdută de Remus Rădoi a fost pe firma Spartan Pază şi Protecţie SRL din strada Plevnei nr.2 Caracal, cu câteva săptămâni înainte de tragedia din Caracal. Firmei de pază controlată de Rădoi, cea care a făcut şi contractul de 100.000 de euro cu Ministerul Afacerilor Externe din bani publici, i-a fost retrasă şi radiată licenţa din Registrul Naţional al Societăţilor Licenţiate, având în vedere că nu s-a solicitat reînnoirea, motiv pentru care a fost şi rezilitat contractul de MAE, scrie jurnalista Sorina Matei pe blogul său.

Interlopul Rădoi, amendat cu doar 5.000 de lei

A doua licenţă pierdută de Rădoi a fost pe firma Safety Security SRL, din strada Plevnei nr.2 Caracal. Potrivit IGPR, totul s-a întâmplat luna aceasta, după tragedia din Caracal. Licenţa a fost anulată de IGPR după ce, în luna mai 2019, a fost primită o petiţie în ceea ce priveşte funcţionarea firmei. Poliţiştii au mers în Olt, au făcut verificări la firma lui Rădoi şi au constatat o serie de nereguli, dând la acel moment o sacţiune de 5.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei incidente în domeniul pazei.

Apoi, şi în august 2019, după tragedia din Caracal de la sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de la Bucureşti au mers în Olt şi împreună cu IPJ Olt au verificat sediul societăţii de pază controlate de Rădoi. Potrivit IGPR, s-a constatat că firma nu îşi desfăşoară activitatea în locaţie şi că nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberării licenţei de funcţionare. Prin urmare, IGPR a sancţionat Safety Security SRL controlată de Rădoi şi i-au anulat licenţa de funcţionare.

Interlopul Remus Rădoi i-a trimis pe polițiști pe piste false

Remus Rădoi, controversatul personaj din Caracal, este cel la care a apelat șeful Poliției Olt, Nicolae Alexe, în momentul dispariției Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani sechestrată de Gheorghe Dincă. Numai că Rădoi, zis și Codiță, i-ar fi trimis la acea dată pe polițiști în localitatea Redea, la clanuri rivale. Doar că erau niște piste false, aşa cum s-a demonstrat ulterior. Între timp, Alexandra Măceșanu era sechestrată într-un cartier din Caracal, la 10 kilometri distanța.

Remus Rădoi ar fi fost sunat de 10 ori de Alexa, chiar daca teoretic comisarul șef ar fi trebuit să colaboreze cu STS, DOS ori SRI. Deși credea că va obține informații prețioase despre victimă, polițistul nu a aflat nimic. Dar i-ar fi oferit date confidențiale din anchetă.

Interlopul Rădoi, 30 de contracte cu statul

G4Media a dezvăluit că Remus Rădoi are 30 de contracte cu statul din care a încasat 4,3 milioane de euro. Rădoi nu ar fi însă implicat direct, ci prin interpuși, pentru că are interdicție încă din anul 2009 pentru a desfășura activități cu firme de pază și protecție. Angajații săi păzesc spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. Remus Rădoi, a dezvăluit G4Media, trece drept un om de afaceri, cu discotecă și firme de pază și protecție. Se laudă că are 1.800 de angajați și plătește taxe uriașe către stat. „Vreau să evoluez spre lumină”, spunea el, în timp ce conducea un Rolls Royce Phantom de 440.000 de euro pe străzile ale Caracalului. Potrivit sursei citate, Rădoi este considerat omul fraților Ciocan de la PSD, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ