luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăInstanţa îl umple de bani pe Buzatu, prins cu o şpagă record:...

Instanţa îl umple de bani pe Buzatu, prins cu o şpagă record: Ia retroactiv pensia specială!

-

Tribunalul București a decis că Dumitru Buzatu, fostul baron PSD de Vaslui, judecat pentru corupție după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă record de 1,25 milioane lei, are dreptul la pensie specială.

CITEŞTE ŞI: PSD asigură o creștere economică sănătoasă ce a dus la majorarea cu peste 30% a pensiilor private ale românilor

Statul va fi obligat să i-o achite retroactiv, plus dobânzile legale penalizatoare.

Buzatu va începe să încaseze pensia specială începând cu iulie 2023, data la care s-a pensionat de drept din activitatea didactică. La suma acumulată se vor adăuga dobânzile legale aferente.

Decizia privind acordarea pensiei speciale a fost pronunțată de Tribunalul București, după ce Tribunalul Vaslui și-a declinat competența teritorială. În proces, pârâți au fost Camera Deputaților și Secretariatul General al Guvernului.

Decizia Tribunalului București

„Admite cererea formulată de reclamantul Buzatu Dumitru în contradictoriu cu pârâtul Parlamentul României – Camera Deputaților. Dispune anularea ordinului nr. 1103 din data de 03.07.2023, emis de pârât. Obligă pârâtul la plata către reclamant a indemnizației pentru limită de vârstă, stabilite în baza art. 49 din Legea nr. 96/2006, începând cu data de 01.07.2023, actualizată cu indicele de inflație de la data plății efective, precum și la plata dobânzii legale penalizatoare aferente, calculate de la data scadenței fiecărui drept până la data plății efective. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București”, se arată în decizia judecătorilor bucureșteni.

Buzatu a dat în judecată statul român pentru a beneficia de pensie specială ca urmare a mandatului său de deputat.

Fostul baron de Vaslui este judecat pentru corupție, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în momentul în care lua o mită de 1,25 milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...