Inflaţia va lovi Europa! Anunţul comisarului european pentru Economie

În Europa nu avem un risc în privinţa securităţii alimentare, de aprovizionare, ci unul de inflaţie, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru Economie.

„Vorbim mai mult despre criza energetică şi mai puţin despre preţurile la mărfurile alimentare, care de asemenea sunt o mare consecinţă din cauza rolului pe care agricultura Ucrainei şi Rusiei îl au la unele mărfuri”, a spus el.

Securitatea alimentară va zgudui Africa

„Să fiu clar, dacă ne uităm la securitatea alimentară, va fi un impact asupra ţărilor în curs de dezvoltare, în special în Africa, în ţări precum Egipt, ţărilor din nordul Africii sau ţări mari precum Nigeria, ori ţări în care seceta e deja acolo, în special în partea de Est a Africii.

CITEŞTE ŞI: Inflaţia a EXPLODAT: Cele mai mari scumpiri

Acolo am putea avea potenţiale consecinţe dramatice în ceea ce priveşte securitatea alimentară şi consecinţe sociale”, a spus el, într-o conferinţă la Ministerul Finanţelor. Referindu-se la preţurile la energie (inclusiv la carburanţi) el a afirmat: „Trebuie să ne coordonăm şi, în următoarele săptămâni, vom veni cu îndrumări referitoare la tipurile de derogări de la regulile taxării energiei ce pot fi acceptate temporar în această situaţie dificilă”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here