INCREDIBIL. Ministrul Justiției îl ține în brațe pe judecătorul Tudoran în cazul Popoviciu: Trebuie să vedem dacă acuzațiile sunt reale!

judecator, csm, ion tudoran, Popoviciu, ion-tudoran, dosarul Băneasa

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a vorbit despre decizia Înaltei Curţi de Justiţie a Marii Britanii de a respinge definitiv extrădarea lui Puiu Popoviciu, arătând că nu este exclusă o contestare a deciziei, dar că situaţia va trebui discutată în CSM.

Precizările vin după ce, pe 11 iunie, omul de afaceri Puiu Popoviciu a câştigat apelul înaintat Înaltei Curţi de Justiţie a Marii Britanii împotriva extrădării sale către România.

Un caz excepțional

Decizia este definitivă şi instanţa britanică motivează că Popoviciu nu a avut parte de un proces corect în România şi descrie cazul ca fiind unul „extraordinar„.

CITEȘTE ȘI: Medicul Liviu Opriș, dezvăluiri despre afaceri penale ale judecătorului Tudoran. Cum ar fi fost măsluit dosarul Băneasa

„În acest caz este de analizat foarte atent ce s-a întâmplat, pentru că, iată, o instanţă din Marea Britanie a dat o decizie care sancţionează, cumva, instanţa română, ceea ce este foarte grav, aşa încât trebuie să analizăm foarte atent în ce zonă se plasează vina, dacă sunt probleme şi unde sunt probleme. În orice caz, toate dosarele trebuie să se bucure de întreaga atenţie, însă reprezintă un semnal de alarmă şi trebuie să verificăm foarte atent. Vom vedea dacă acea decizie va fi cumva contestată. Dacă nu va fi contestată, o discuţie – şi în cadrul CSM – va trebui să facem şi să tragem nişte concluzii”, a arătat ministrul într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Așteaptă comunicarea oficială

În acest sens, a precizat că trebuie văzut dacă a fost încălcat dreptul la apărare al omului de afaceri.

„Nu vor rămâne lucrurile aşa, este foarte clar, pentru că trebuie să vedem dacă într-adevăr Instanţa supremă din România a avut problemă de respectare a dreptului la apărare, un drept fundamental. Acum, noi avem încredere în instanţele noastre şi în momentele în care se ivesc astfel de situaţii şi astfel de acuzaţii, totuşi, trebuie să privim foarte atent dacă aceste acuzaţii sunt unele reale şi să vedem unde a fost problema, dacă a fost vreuna. Deci, subiectul nu se va închide, va fi discutat. Eu sper, şi în cadrul CSM – vom vedea dacă este cazul. Deocamdată să primim comunicări din partea părţii britanice”, a spus ministrul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here